Home Nieuws Gadgets & Electronica Heropening Mi-Store Xiaomi Benelux zorgt voor lange rijen in Rotterdam

Heropening Mi-Store Xiaomi Benelux zorgt voor lange rijen in Rotterdam

xiaomi rotterdam relaunch ©

Afgelopen zaterdag heeft Xiaomi zijn Nederlandse Mi Store in Rotterdam feestelijk geopend. De enige Benelux vlaggenschipwinkel van het techmerk sloot afgelopen jaar vanwege corona noodgedwongen zijn deuren, waarna deze werd verbouwd en voorzien van nieuwe branding. De heropening was langverwacht en fans van het merk keken er reikhalzend naar uit; honderden mensen verzamelden zich zaterdag voor de winkel, resulterende in een lange rij. 

© Xiaomi

Fysiek ontmoetingspunt

De winkel is niet alleen in een nieuw jasje gestoken. Ook is de selectie producten flink uitgebreid. Daarnaast krijgt de vestiging vanaf het eerste kwartaal van 2022 als eerste in Europa de status van Sales Service Center, waardoor klanten hun apparaten vaak ter plekke kunnen laten repareren. De lancering werd ingeluid met allerlei uitzonderlijke aanbiedingen, waaronder zelfs gratis smartphones en scooters, waarvoor honderden fans zich al vroeg verzamelden. Bovendien, licht een Xiaomi fan toe: “Het is geweldig om weer met zoveel Nederlandse Mi-fans bij elkaar te komen en eindelijk weer een fysiek ontmoetingspunt te hebben voor de Nederlandse community.”

© Xiaomi

Smartphone-primeur: 11T serie

Het nieuwe assortiment bestaat uit smartphones, smart TVs, wearables, huishoudelijke apparaten en nu ook de buitengewoon populaire elektrische steps. Noemenswaardig is de nieuwe toprange smartphones, de Xiaomi 11T serie, bestaande uit de Xiaomi 11T en Xiaomi 11T Pro. Deze toestellen zijn uitgerust met de zogeheten HyperCharge technologie, waarmee je de batterij tot 100% oplaadt in slechts 17 of 36 minuten*, een mijlpaal voor de smartphone-industrie. Verder bevat de op-creatievelingen-gerichte 11T serie een breed scala aan “Cinemagische” functies, zoals de drievoudige camera en de mogelijkheid tot het opnemen van video’s in 8K.

Volgens Richard de Borst, Country Director Benelux, is de Mi-Store is bij uitstek geschikt om het publiek verder kennis te laten maken met Xiaomi: “In de Mi-Store is er uitgebreid de mogelijkheid om producten te ervaren, vragen te stellen, uitgebreid toelichting te krijgen over de nieuwe of unieke producten, en vanzelfsprekend om gebruik te maken van de uitgebreide Service. Het is echt het fysieke hart van ons merk in de Benelux. Supergaaf dat we eindelijk weer open zijn.”

© Xiaomi

Bezoekersinformatie en openingstijden
De Mi-Store is te bezoeken aan de Korte Lijnbaan 11, te Rotterdam. De winkel is doordeweeks geopend van 10:00 tot 18:00, op vrijdag van 10:00 tot 21:00, en op zondag van 12:00 tot 18:00. 

© Xiaomi

* Gegevens afkomstig van Xiaomi-labs. 

Vorig artikelNieuwe reeks van Tiki Taka Touzani met o.a. supertalenten Noa Lang en Joshua Zirkzee
Volgend artikelKan je surfen op lucht? Anna Gimbrère en Sosha Duysker gaan op onderzoek
Ik ben de eigenaar van Planetzone