Home Nieuws Gadgets & Electronica Herontdek jouw stijl met de HUAWEI nova 5T

Herontdek jouw stijl met de HUAWEI nova 5T

Vandaag lanceert Huawei de nieuwe HUAWEI nova 5T in Nederland. Uitgerust met vijf AI ondersteunde camera’s (vier aan de achterkant en één aan de voorkant), een full HD 6.26 inch HUAWEI Punch Fullview beeldscherm en de krachtige Kirin 980 AI chipset is dit toestel perfect voor intensieve social media gebruikers. De HUAWEI nova 5T draait op EMUI 9.1 en Android™ 9 (Pie), met alle Google Mobile Services.

AI fotografie

Net als de HUAWEI P Series en Mate Series is de nova 5T voorzien van een intelligente Quad-Camera configuratie voor het vastleggen van verschillende scenario’s.  

De 48 megapixel HD lens, 16 megapixel wijdhoeklens, 2 megapixel macro lens en de 2 megapixel bokeh lens leggen alles vast, van landschappen tot close-up shots. Gedetailleerde selfies zijn voor de 32 megapixel selfiecamera ook geen probleem. 


De AI HDR+ modus neemt een aantal foto’s van hetzelfde shot en voegt de beste delen samen waardoor de kwaliteit en de scherpte van de uiteindelijke foto aanzienlijk verbetert. De Super Night modus maakt gebruik van AI beeldstabilisatie en intelligente lichtdetectie waardoor de nova 5T zelfs in het donker heldere foto’s schiet.

De door AI verbeterde video editing feature herkent automatisch terugkerende objecten in video’s waarmee subject-based content wordt gecreëerd. 

Flagship prestaties

Dankzij de Kirin 980, een 7nm Mobiele AI chipset, levert de nova 5T een slimme en super efficiënte gebruikerservaring. De smartphone heeft verder 6GB RAM en 128GB intern geheugen.


Met de 3.750mAh batterij gaat de nova 5T zelf bij intensief gebruik een hele dag mee. Mocht hij na een lange dag toch leeg zijn, dan laadt de 22.5W Huawei SuperCharge de batterij in 30 minuten op van 0 tot 50 procent.


Uitgerust met EMUI 9.1 gebaseerd op Android 9, levert de nova 5T een 59 procent snellere app launch snelheid en verbeterde systeem respons. Verder biedt de HUAWEI nova 5T AI features zoals real-time AI vertaling en een QR scanner die de productiviteit van de gebruiker verbeteren.


De smartphone heeft ook de razendsnelle GPU Turbo 3.0, die uitermate geschikt is voor games. De lage latency zorgt voor vloeiend gameplezier terwijl de accuduur niet negatief wordt beïnvloed. 


Meeslepende kijkervaring

Social media liefhebbers en gamers opgelet: met de innovatieve 4.5mm in-screen camera aan de voorkant en een groot 6.26 inch HUAWEI Punch FullView beeldscherm biedt de nova 5T een meeslepende multimedia ervaring.

De  geïntegreerde vingerafdrukscanner aan de zijkant van het toestel ontgrendelt de telefoon in 0.3 seconden. 

De HUAWEI nova 5T is beschikbaar in drie kleurenschema’s: Crush Blue, Dark Black en Midsummer Purple. Het multi-layered 3D effect creëert een holographische uitstraling die het design aan de achterzijde van het toestel uniek maakt.


Walter ji, president van de consumer business group West-Europa, zegt: “De combinatie van Huawei’s bekende AI technologie en de nieuwe HUAWEI nova 5T maakt de beste smartphone fotografie toegankelijk voor nog meer mensen in Europa. Tel daar de performance en het design bij op, en de nova 5T is de ideale telefoon voor een stijlbewuste generatie.”

Prijs en beschikbaarheid

The HUAWEI nova 5T is vanaf 13 december in Nederland beschikbaar voor een verkoopadviesprijs van 429 Euro.

Vorig artikelNiels Destadsbader, Wat Als? en feelgoodfilms sluiten het jaar af bij VTM
Volgend artikelFilmpremieres week 50
Ik ben de eigenaar van Planetzone