Home Nieuws Gadgets & Electronica HCA kondigt op CES 2023 nieuwe specificaties aan voor betere interoperabiliteit tussen...

HCA kondigt op CES 2023 nieuwe specificaties aan voor betere interoperabiliteit tussen ‘Connected Homes’

© Samsung

Tijdens CES 2023 kondigde de Home Connectivity Alliance (HCA) een belangrijke stap aan met de introductie van de HCA Specification 1.0 voor Cloud-to-Cloud (C2C) interoperabiliteit in ‘Connected Home’-oplossingen. De lancering van deze nieuwe standaard voor de industrie volgt slechts één jaar na de lancering van de organisatie op het CES-evenement van vorig jaar.

HCA is een organisatie die is opgericht door fabrikanten van HVAC-systemen (verwarming, ventilatie en airconditioning), huishoudelijke apparaten en televisies. De HCA is opgericht met als doel veilige richtlijnen te formuleren met de focus op interoperabiliteit voor ‘Connected Home’-ecosystemen.

Als medeoprichter van de alliantie blijft Samsung Electronics voortdurend streven naar innovatie. Hieronder valt ook het toonaangevende SmartThings-platform, wat bijdraagt aan HCA’s missie om standaarden en richtlijnen te ontwikkelen voor de industrie die interconnectiviteit bevorderen.

“Via gezamenlijke inspanningen van de industrie in de alliantie streven we ernaar de Smart Home toegankelijker te maken op apparaten die consumenten dagelijks gebruiken”, aldus Chanwoo Park, Executive Vice President en Head of Service Biz Group van de Digital Appliances Business bij Samsung Electronics. “We kijken met een frisse blik naar hoe apparaten het leven van consumenten kunnen verbeteren en hoe de apparatenindustrie beter kan samenwerken om een veiliger verbonden huis te creëren waarop onze klanten kunnen vertrouwen. Door in te zetten op thema’s als energiebesparing en ondersteuning van oudere huishoudelijke producten, geloven we dat we kunnen bijdragen aan een wereld waarin duurzaamheid thuis begint.”

Interoperabiliteit ter bevordering van Compatibiliteit

De HCA Specification 1.0 breidt uit op bestaande industrienormen om duidelijke standaarden rond interoperabiliteit te definiëren die ervoor zorgen dat apparaten naadloos kunnen functioneren. Deze apparaten omvatten apparaten met een lange levensduur, HVAC-systemen en televisies, oudere bestaande apparaten en apparaten van verschillende merken.

Als pionier in de Smart Home industrie heeft het SmartThings-platform de weg vrijgemaakt voor interoperabiliteit binnen de ‘Connected Home’-ervaring. SmartThings ondersteunt Internet of Things (IoT)-apparaten van verschillende fabrikanten, maar ook Smart Home apparaten van de hoofdfabrikant, waardoor consumenten meer gemak en keuzemogelijkheden hebben in hun ‘Connected Home’-ecosysteem.

Met de introductie van de HCA Specification 1.0, zal deze verbeterde wisselwerking tussen apparaten de ‘Connected Home’ binnenkort toegankelijk maken voor meer consumenten dan ooit.

Duurzaamheid centraal stellen bij ‘Connected Home’

De lancering van de HCA Specification 1.0 maakt de weg vrij voor verbeterde energie-efficiëntie in de hele ‘Connected Home’-ervaring van een consument door middel van holistische data-inzichten. Klanten kunnen hun Energy IQ verhogen door de apparaten en toestellen in hun huis te identificeren die de meeste energie verbruiken en het gebruik aan de hand daarvan af te stemmen.

Bovendien stellen innovaties zoals de SmartThings AI Energy Mode consumenten in staat hun energieverbruik en -kosten automatisch te beheren met behulp van slimme, directe inzichten via één enkele app op hun telefoon. De HCA Specification 1.0 stelt aangesloten merken in staat consumenten duurzaamheidsgerichte, bruikbare inzichten te bieden voor een betere energie-efficiëntie en werkelijke besparingen.

Concurrenten werken samen aan de Connected Future van consumenten

De invoering van de HCA Specification 1.0 voor verhoogde interoperabiliteit is nog maar de eerste stap in het normalisatieproces van HCA. De alliantie werkt al samen met koplopers uit de energiesector om nog meer energie-efficiënte oplossingen voor het hele huishouden te bieden.

HCA omvat op dit moment vijftien wereldwijde merken, waaronder Samsung, AEG, American Standards, Arcelik, Electrolux, GE Appliances, Haier, LG, Resideo, Trane en Vestel. Het lidmaatschap van HCA biedt de mogelijkheid om samen te innoveren en expertise te delen met collega’s om het ‘Connected Home’- ecosysteem verder te ontwikkelen. Ook biedt het consumenten meer gemak en opties.

Met bijna 250 miljoen geregistreerde gebruikers op meer dan 108 miljoen aangesloten apparaten, benut Samsung haar positie als marktleider binnen de Smart Home industrie en werkt het nauw samen met collega HCA-leden om nieuwe oplossingen binnen het ‘Connected Home’-landschap te ontwikkelen en lanceren.

De HCA C2C demonstratie van interoperabiliteit is open voor het publiek op CES 2023 als onderdeel van de Smart Home tentoonstelling – Venetian Expo Center Booth #52739 – die plaatsvindt van 5 tot 8 januari in Las Vegas. Deze technische demonstratie toont oplossingen van bedrijven die lid zijn van HCA die C2C-connectiviteit gebruiken om meerdere apps in staat te stellen meerdere apparaten, HVAC-systemen en televisies van verschillende merken te bedienen voor optimale interoperabiliteit.

Bron en foto © Samsung