Home Nieuws Gadgets & Electronica Film in stijl met de nieuwe AI Triple-camera HUAWEI P40 lite E

Film in stijl met de nieuwe AI Triple-camera HUAWEI P40 lite E

Huawei lanceert de HUAWEI P40 lite E, de laatste stijlvolle toevoeging aan de HUAWEI P40 Series. De HUAWEI P40 lite E is voorzien van een aantal upgrades en een triple camerasysteem met een 48MP hoofdcamera die de mooiste momenten vastlegt. De smartphone is de ideale keuze voor consumenten die op zoek zijn naar de perfecte mix van fotografische prestaties, strak design en een betaalbare prijs. De HUAWEI P40 lite E is vanaf 26 mei verkrijgbaar voor de verkoop adviesprijs van €199

Een allround fotobeleving
De HUAWEI P40 lite E heeft aan de achterzijde een drievoudige cameraopstelling die bestaat uit een 48MP hoofdcamera met een f/1.8-groothoeklens voor het vastleggen van momenten in hoge resolutie, een 8MP ultra-groothoeklens die een 120 graden gezichtsveld ondersteunt voor landschapsfoto’s, groepsfoto’s en groothoekvideo-opnamen. De 2MP dieptecamera simuleert realistische, ondiepe scherptediepte-effecten die een onmisbaar element vormen voor portretten.

Uitgerust met een grote 1/2-inch sensor, blinkt de Huawei P40 lite E uit in scenario’s met weinig licht. Het toestel produceert heldere beelden die rijk zijn aan kleuren en details, of de gebruiker nu op klaarlichte dag of ’s nachts fotografeert. Daarnaast vindtde nachtmodus zijn terugkeer, waarbij stabilisatie (met een belichting van maximaal zes seconden) wordt ondersteund voor foto’s die uit de hand worden gemaakt.

Wanneer de camera detecteert dat er met tegenlicht wordt gefotografeerd, schakelt deze de HDR-modus in, die drie snel achter elkaar genomen beelden combineert om zo de beste foto te creeëren. Net als veel andere Huawei smartphones is ook de HUAWEI P40 lite E voorzien van AI Scene Recognition, waardoor de achterste camera’s meer dan 500 scènes kunnen herkennen en realtime aangepaste verbeteringen kunnen toepassen om foto’s van beginnende fotografen om te vormen tot ware meesterwerken. Bovendien stelt de 480fps video-opname gebruikers in staat om slowmotion-video’s vast te leggen die op 1/16 van de normale snelheid worden afgespeeld.

Onder het Punch FullView display zit een krachtige ingebouwde 8MP frontcamera die Huawei’s camera AI-algoritmes ondersteunt. De Portrait Mode¹ produceert prachtige foto’s en selfies door de toepassing van gepersonaliseerde en gedetailleerde optimalisaties op basis van het gezicht. Bovendien ondersteunt de camera aan de voorzijde Face Unlock 2.0 voor een snelle ontgrendeling van het apparaat.

Een slimme en altijd bereikbare partner

De achterzijde van de HUAWEI P40 lite Etheeft een futuristisch uitstraling. Het middenkader verbindt de twee zijden naadloos met elkaar wat zorgt voor een gestroomlijnde looken comfortabele grip. De smartphone is verkrijgbaar in de klassieke kleuren Midnight Black en  Aurora Blue. De Aurora Blue variant maakt gebruik van blauwe en groene tinten voor een bijzondereen modieuze look.  Verder biedt de HUAWEI P40 lite E een triple-card tray met plek voor twee SIM kaarten dankzij de Dual SIM-ondersteuning. De derde plek biedt ruimte voor opslag uitbreiding via een MicroSD-kaart van maximaal 512GB². Daarnaast biedt de HUAWEIP40 lite E een vingerafdrukscanner aan de achterzijde voor een extra handige en veilige manier van het ontgrendelen van het apparaat.

Betoverend display 

De HUAWEI P40 lite E is een echte showstopper met zijn Punch FullView Display. Met een diagonaal van 6,39 inch en een dunne rand ondersteunt het 19,5:9 display een HD+ resolutie van 1560×720. In de linkerbovenhoek bevindt zich een blind gat – met een breedte van slechts 4,5 mm – die een opening biedt voor de frontcamera. Met een beeld/lichaamsverhouding van 90 procent³ zorgt het display voor ultiem kijkplezier.

Evenwichtige en duurzame prestaties

De HUAWEI P40 lite E maakt gebruik van een intelligente EMUI 9.1 op Kirin 710F en levert een soepele ervaring in productiviteits- en entertainment-apps. De nieuwste telg uit de HUAWEI P40 Series bevat ook optimalisaties op systeemniveau, zoals het Extendable Read-Only File System (EROFS) en Full Scene Acceleration-technologie voor betere systeem-, opslag- en app-prestaties. Met een grote 4000mAh batterij en Huawei’s AI stroombesparende technologie, biedt de smartphone een betrouwbare lange batterijlevensduur, ideaal voor wie altijd onderweg is.

Voorgeïnstalleerd met HUAWEI AppGallery

In de kern van de HUAWEI  P40 lite E zitten de Huawei Mobile Services (HMS), met een reeks essentiële smartphonefuncties, waaronder de Huawei AppGallery, waar gebruikers gemakkelijk apps kunnen downloaden.

Prijs en beschikbaarheid

De HUAWEI P40 lite E is vanaf 26 mei in Nederland verkrijgbaar voor de de verkoop adviesprijs van €199 bij onder andere Belsimpel.nl, Bol.com, Coolblue, MediaMarkt en Mobiel.nl. 

¹ Beschikbaar op de voor- en achtercamera’s.

² De MicroSD-kaart wordt apart verkocht. ³ Gegevens uit het Huawei laboratorium.

Bron © Huawei