Home Nieuws Gadgets & Electronica De Samsung Portable SSD T7 Touch zet nieuwe standaard in snelheid en...

De Samsung Portable SSD T7 Touch zet nieuwe standaard in snelheid en beveiliging voor externe opslagapparaten

Samsung kondigt vandaag de Portable Solid State Drive (SSD) T7 Touch aan. Het nieuwe externe opslagapparaat beschikt over een compact ontwerp met de snelste overdrachtsnelheden die momenteel beschikbaar zijn op basis van de USB 3.2 Gen 2 standaard. Daarnaast brengt deze Portable SSD de gegevensbescherming naar een hoger niveau met een extra hardware beveiligingsmaatregel in de vorm van een ingebouwde vingerafdruksensor.

‘Mensen die voortdurend onderweg zijn tussen werk, vrije tijd en andere projecten, willen content veilig met zich mee dragen,’ zegt Roderick Niehorster, Product Manager, Memory Business van Samsung Benelux. ‘Nu zijn hun gegevens veilig dankzij de vingerafdruk herkenningsfunctionaliteit van de externe SSD, die toonaangevende overdrachtssnelheden levert in een compacte vorm.’

Razendsnel
De T7 Touch is ontworpen voor zowel professionele als casual gebruikers en biedt voldoende capaciteit om grote aantallen foto’s, games of 4K/8K-video’s veilig op te slaan van en naar een pc, tablet, smartphone of gameconsole. Het apparaat biedt een aanzienlijke snelheidsupgrade ten opzichte van eerdere opslagoplossingen. Met een leessnelheid van 1.050 MB/s en een schrijfsnelheid vanaf 1,000MB/s¹ is dit apparaat ongeveer twee keer zo snel als zijn voorganger, de T5, en tot 9,5 keer sneller dan externe harde schijven. Bovendien kan het apparaat zijn maximale snelheid bereiken bij gebruik met de NVMe-interface.

Veilig en compact
Voor een extra beveiliging brengt de T7 Touch een ingebouwde vingerafdrukscanner, bovenop de wachtwoordbeveiliging en de AES 256-bit hardware-encryptie. De drive beschikt ook over een ‘Motion LED’, waarmee de gebruiker de status van het apparaat in één oogopslag kan zien. Ondanks de aanzienlijke snelheidsboost, hardware-toevoegingen en een metalen (aluminium) behuizing weegt de nieuwe SSD nog steeds slechts 58 gram. Het innovatieve karakter van de T7 Touch van Samsung is erkend tijdens de CES 2020 Innovation Awards.

Beschikbaarheid en adviesprijs
De T7 Touch is verkrijgbaar in het zwart of zilver en wordt aangeboden in 500 GB, 1 TB en 2 TB, waardoor hij geschikt is voor vele gebruiksscenario’s. Om de betrouwbare connectiviteit te garanderen, wordt de drive geleverd met een USB Type-C-naar-C-kabel en een USB Type-C-naar-A-kabel, en is compatibel met Windows, Mac en Android-besturingssystemen. De T7 Touch bevat ook een driejarige beperkte garantie met door de fabrikant voorgestelde adviesprijzen van € 169,99 voor de 500 GB, €249,99 voor de 1 TB en €459,99 voor de 2 TB. De T7 Touch is in Februari verkrijgbaar in meer dan 30 landen wereldwijd. Na de release van de T7 Touch wordt de Portable SSD T7 naar verwachting in het tweede kwartaal gelanceerd.

Vorig artikelRap en gaming komen samen in de nieuwe Monster Energy Supercross – The Official Videogame 3 muziekvideo trailer
Volgend artikelOpnieuw reputatieschade en pijnlijke momenten voor de Gierige Gasten
Ik ben de eigenaar van Planetzone