Home Nieuws Gadgets & Electronica Chromebook Spin 514 met AMD Ryzen-processoren en AMD Radeon-videokaart

Chromebook Spin 514 met AMD Ryzen-processoren en AMD Radeon-videokaart

Acer heeft deze maand de nieuwe Acer Chromebook Spin 514 (CP514-1H/CP514-HH) gepresenteerd. Dit is de eerste Chromebook van Acer met de nieuwe AMD
Ryzen™ 3000 C-serie mobiele processoren en een AMD Radeon™ -videokaart. De krachtige prestaties in combinatie met het duurzame, stijlvolle ontwerp en de lange accuduur maken dat deze Chromebook gemakkelijk alle applicaties aankan die gebruikers nodig hebben als zij thuis werken of studeren.

Daarnaast biedt Acer voor zakelijke klanten ook de Acer Chromebook Enterprise Spin 514 (CP514-1W/ CP514-WH) aan. Dit model is uitgerust de nieuwste AMD Ryzen™ 3000 C-serie mobiele processor en met de zakelijke mogelijkheden van Chrome OS.

“De nieuwe Acer Chromebook Spin 514 is dankzij de combinatie van AMD Ryzen mobiele processoren en een duurzaam ontwerp een uitstekende keuze voor gebruikers die vanuit huis werken”, aldus James Lin, General Manager, Notebooks, IT Products Business, Acer Inc. “Gebruikers zullen versteld staan van het verbeterde reactievermogen en de prestaties van de Acer Chromebook Spin 514 met zijn AMD Ryzen mobiele processoren. En de Ryzen 7 3700C processor biedt de beste graphics die beschikbaar is voor een door AMD aangedreven Chromebook (7) Hierdoor kunnen onze klanten profiteren van het groeiende aanbod van apps en extensies, zodat zij zelfs de meest uitdagende projecten het hoofd kunnen bieden.”

Chromebook Enterprise Spin 514

Geschikt voor AMD-processoren
De Acer Chromebook Spin 514 is de eerste Chromebook van Acer die gebruikmaakt van de nieuwste generatie hoogwaardige AMD Ryzen™ mobiele processoren. Deze processoren zijn gebaseerd op de krachtige ‘Zen’-architectuur en staan garant voor een consistente reactiesnelheid, een snelle opstarttijd, eenvoudig multitasken en een lange accuduur. Hierdoor werkt alles snel op deze nieuwe Chromebook, of er nu content wordt gestreamd, meerdere apps
tegelijkertijd worden gebruikt of in zakelijke productiviteitsprogramma’s wordt gewerkt. Met de nieuwe Chromebook kunnen zelfs de meest uitdagende projecten voor werk of school worden uitgevoerd, zoals het bewerken en coderen van video’s.

De Chromebook Spin 514 beschikt daarnaast over de allernieuwste AMD Radeon™
-videokaart, waarmee gebruikers nog beter kunnen gamen, streamen en content kunnen maken. Modellen met AMD Ryzen 7 3700C of Ryzen 5 3500C quad-core processoren worden geleverd met de AMD Radeon™ Vega- of RX Vega-videokaart voor nog betere grafische prestaties.

De energiezuinige AMD-processortechnologie draagt bij aan het dunne en lichte ontwerp van de Chromebook Spin 514. Dit zorgt ervoor dat de Chromebook een accuduur heeft tot wel 10 uur (3) en eenvoudig overal mee naartoe kan worden genomen. Dit model weegt slechts 1,55 kg en is 17,35 mm dik. De Chromebook Spin 514 wordt bovendien geleverd met tot wel 16 GB DDR4 DRAM en maximaal 256 GB aan opslagruimte.(4)

Chromebook Enterprise Spin 514

Flexibel en duurzaam ontwerp van militaire kwaliteit
De slanke behuizing van de Acer Chromebook Spin 514 is vervaardigd van geanodiseerd, gezandstraald aluminium en heeft op de klep en op het touchpad een stijlvol, diamantgeslepen patroon. Daardoor ziet deze Chromebook er niet alleen geweldig uit, maar is hij ook uiterst duurzaam. De duurzaamheid van het apparaat is van militaire kwaliteit (het ontwerp voldoet aan de Amerikaanse MIL-STD 810H-standaard (1) (2 ) en het apparaat is voorzien van een verstevigde
metalen behuizing die bestand is tegen stoten, krassen en roest. De behuizing kan een val aan vanaf een hoogte van maximaal 122 cm en is bestand tegen een neerwaartse kracht van maximaal 60 kg. Gebruikers hoeven dus niet bang te zijn dat zij hun Chromebook per ongeluk beschadigden en kunnen zich volledig op hun taken richten.

Het 14-inch Full HD IPS-aanraakscherm (8) is gemaakt van Corning Gorilla Glass, dus het is bestand tegen krassen en zorgt voor een soepele navigatie. De levendige beelden zien er nog indrukwekkender uit dankzij de smalle zijranden van slechts 6,1 mm die zorgen voor een scherm/behuizing-verhouding van 78%. Het optionele toetsenbord met achtergrondverlichting verhoogt de productiviteit bij verschillende lichtomstandigheden en is voorzien van hollere toetsen die zorgen voor meer comfort, wat resulteert in een betere typervaring.

Het apparaat heeft een flexibel ontwerp dat 360 graden kan worden gedraaid, zodat het aanraakscherm kan worden gebruikt om samen te werken, iets te delen of te presenteren of om te typen in een bepaalde ruimte of omgeving. Dit model is verkrijgbaar in drie kleuren: Pure Silver, Steel Gray en Mist Green.

Het apparaat heeft een flexibel ontwerp dat 360 graden kan worden gedraaid, zodat het aanraakscherm kan worden gebruikt om samen te werken, iets te delen of te presenteren of om te typen in een bepaalde ruimte of omgeving. Dit model is verkrijgbaar in drie kleuren: Pure Silver, Steel Gray en Mist Green.

Chromebook Spin 514

Altijd verbonden dankzij de nieuwste poorten en wifi
De nieuwe Chromebook beschikt over twee USB Type-C-poorten die beide ondersteuning bieden voor USB 3.2 Gen 1 (tot 5 Gbps), DisplayPort via USB-C en opladen via USB. Ook beschikt dit model over twee USB 3.2 Gen 1-poorten. Eén van deze poorten kan zelfs apparaten opladen wanneer de Chromebook is uitgeschakeld. Verder is de Chromebook uitgerust met een MicroSDkaartlezer. Bepaalde modellen van de Acer Chromebook Spin 514 zijn voorzien van een HDMIpoort waarop eenvoudig een projector kan worden aangesloten, bijvoorbeeld voor een vergadering of in het klaslokaal (5)

De Acer Chromebook Spin 514 is het ideale apparaat om contact te houden met collega’s, klasgenoten en vrienden. De dubbele, geïntegreerde stereospeakers zijn zeer geschikt voor amusement en videobellen, terwijl de dubbele microfoons het geluid van videogesprekken en audio- en video-opnamen effectief registreren, zodat de geïntegreerde Google Assistant het geluid beter opvangt. De dual-band WiFi 5 (802.11a/b/g/n/ac) met 2×2 MU-MIMO-technologie zorgt voor een snelle en betrouwbare draadloze verbinding. Zo worden videocalls met behulp van de HD-webcam consistenter gestreamd. Daarnaast kan randapparatuur via Bluetooth 5.0 op een eenvoudige manier worden verbonden.

Chromebook Spin 514

Acer Chromebook Enterprise Spin 514
De Acer Chromebook Enterprise Spin 514 zorgt voor veiligheid, biedt zakelijke mogelijkheden, levert kostenbesparingen op en helpt bedrijven bij het op grote schaal beheren van apparaten. Via Chromebook Enterprise worden de geïntegreerde zakelijke mogelijkheden van Chrome OS en Acer Chromebooks geactiveerd. IT-afdelingen kunnen medewerkers die in de cloud werken een
beveiligde toegang bieden, instrueren en aansturen. Ook biedt dit medewerkers die in de cloud werken, een veilige en productieve omgeving. IT-afdelingen zullen de in Chromebook Enterprise geïntegreerde, uitgebreide beveiligingsfuncties van de Acer Chromebook Enterprise Spin 514 zeker kunnen waarderen. Ook kunnen IT-beheerders dankzij webgebaseerd beheer eenvoudig updates regelen, apps configureren, extensies voor het vergroten van de browserfunctionaliteit
inzetten, beleidsmaatregelen bijwerken en nog veel meer (6)

Via ‘zero-touch enrollment’ kunnen IT-afdelingen de Acer Chromebook Enterprise Spin 514 rechtstreeks vanaf de leverancier laten verzenden naar de eindklant (‘dropshipping’ genaamd).

Zodra de eindgebruiker verbinding maakt met internet, wordt de Chromebook Enterprise Spin 514 automatisch ingeschreven in de bedrijfsadministratie. Chrome OS vereenvoudigt het proces van het implementeren, beheren en aansturen van medewerkers die in de cloud werken, waardoor de gebruikstijd wordt verlengd en de totale eigendomskosten worden verlaagd.

De Acer Chromebook Enterprise Spin 514 wordt geleverd met maximaal 16 GB DDR4 DRAM en een snelle PCIe NVMe SSD-schijf met maximaal 256 GB opslagruimte (4)

Chromebook Enterprise Spin 514

Ondersteuning voor apps via Google Play
Zowel de nieuwe Acer Chromebook Spin 514 als de Acer Chromebook Enterprise Spin 514 ondersteunt apps via Google Play, zodat klanten toegang hebben tot al hun favoriete apps voor productiviteit, creativiteit, services en meer.

Prijzen en beschikbaarheid
De Acer Chromebook Spin 514 is vanaf eind april in de Benelux verkrijgbaar vanaf €499. De Acer Chromebook Enterprise Spin 514 is vanaf eind april verkrijgbaar in de Benelux vanaf €549.

Exacte specificaties, prijzen en beschikbaarheid variëren per model. Bezoek www.acer.com voor informatie over beschikbaarheid, productspecificaties en prijzen.

(1) Zand- en stoftests zijn gebaseerd op MIL-STD 810F.
(2) Door gekwalificeerde externe laboratoria aan de hand van bepaalde testprocedures volgens MIL-STD 810H (oktober 2008) getest op omgevingsfactoren, zoals hoge en lage temperaturen, luchtvochtigheid, trillingen, mechanische schokken bij valpartijen, regen, stof
en zand.
(3) De accuduur is gebaseerd op Google Power LoadTest. (http://www.chromium.org/chromium-os/testing/power-testing). De
feitelijke accuduur varieert per model, configuratie, toepassingen, energiebeheerinstellingen, gebruiksomstandigheden en gebruikte
functies.
(4) De specificaties kunnen variëren per model en/of regio. Alle modellen op basis van beschikbaarheid.
(5) De Acer Chromebook Spin 514 met een Ryzen 5 or 7-APU beschikt over een ingebouwde HDMI-poort. Op andere SKU’s, zoals de
Ryzen 3, heeft Athlon Silver geen ingebouwde HDMI-poort.
(6) Google Console is afzonderlijk en/of tegen maandelijkse activeringskosten verkrijgbaar.
(7) Getest door AMD Performance Labs vanaf 04/22/2020 met behulp van een Ryzen 7 3700C referentiesysteem en een vergelijkbaar
geconfigureerd systeem met een AMD A6-9220C processor in de volgende benchmark: 3Dmark Sling Shot Extreme Open GL. Chromebook-fabrikanten kunnen verschillende configuraties hebben die verschillende resultaten opleveren. De prestaties kunnen variëren. RC-01.
(8) Alle hier genoemde merken en productnamen omvatten handelsmerken van hun respectievelijke bedrijven en worden uitsluitend
gebruikt om de producten te beschrijven of te identificeren.

Bron © Acer

Vorig artikelJosylvio dropt met ‘Abu Omar’ een echt hiphop-album
Volgend artikel[Video] Ahww.. Hondje wacht 6 dagen op zijn baasje
Ik ben de eigenaar van Planetzone