Home Muziek Josylvio dropt met ‘Abu Omar’ een echt hiphop-album

Josylvio dropt met ‘Abu Omar’ een echt hiphop-album

Na vier succesvolle soloplaten, twee compilatie-albums met zijn Hella Cash Gang, twee nummer 1-albums en vier nummer 1-hits in Nederland , brengt Josylvio (Joost Theo Sylvio Youssef Abelgalil Dowib, 1992) vandaag zijn vijfde studio-album ‘Abu Omar’ uit. Op ‘Abu Omar’ (Arabisch voor ‘vader van Omar’) komen de kenmerkende flows van Josylvio’s eerdere albums als ‘Ma3seb’ en ‘2 Gezichten’ samen met zijn liefde voor West Coast Hiphop, geïnspireerd door onder anderen Tupac, Snoop Dogg en Future.
  Josylvio laat op ‘Abu Omar’ een persoonlijke kant van zichzelf zien. De albumtitel verwijst naar zijn eerstgeboren zoon Omar en benadrukt de invloed die het vaderschap heeft op zijn leven. Hij rapt over zijn ontwikkeling van jongen van de straat naar succesvol artiest, zakenman en labeleigenaar. 
Dat verhaal komt ook terug in de art direction en videoclips van ‘Abu Omar’, waarvoor de film ‘Belly’ (1998) de inspiratie vormde.
Naast zijn persoonlijke verhaal geeft Josylvio op ‘Abu Omar’ ook zijn visie op problemen die spelen in de hedendaagse maatschappij, met teksten die voor een breed publiek herkenbaar zullen zijn – van straatdealers en hosselaars tot alleenstaande moeders.  

Op dit album werkt Josylvio samen met enkele van de grootste hiphop-artiesten van dit moment, zoals Kevin, Hef, Adje en Lijpe. Ook Hella Cash Gang-collega’s Sam J’taime en KA, en aanstormend talent Yssi SB zijn op ‘Abu Omar’ te horen. De producties, die leunen op de jaren negentig, zijn in handen van onder meer OG Vibez, Spanker en Project Money. Één van de meest opvallende producties op ‘Abu Omar’ is van Esko, wie recentelijk is hersteld van een burn-out. Hij speelt al jaren een belangrijke rol in het leven van Josylvio – op zowel zakelijk als persoonlijk gebied – en mocht daarom ook zeker niet ontbreken op deze plaat.

Tracklist ‘Abu Omar’
1. Intro
2. Oh Shit
3. Hosselaar
4. Afstand
5. Coke Lijn
6. Cash Machine
7. Hella Papers
8. Geen Stof
9. My Niffo
10. Raak Jezelf Niet Kwijt
11. Het Leven Is Een Trip
12.Leugens
13. Hold Up
14.Dolla Dolla Bill
15. Baby
16. Abu Omar – Outro
17. Oost West, Thuis Best – Piano Versie – Bonus Track

Bron © Top Notch Belgium

Vorig artikelNPO 3FM maakt de avondklok dragelijk
Volgend artikelChromebook Spin 514 met AMD Ryzen-processoren en AMD Radeon-videokaart