Home Nieuws Gadgets & Electronica Casio hult de nieuwste GA-B2100 in duurzaam jasje

Casio hult de nieuwste GA-B2100 in duurzaam jasje

© Casio

Casio Benelux B.V. lanceert vandaag een nieuw horloge dat niet alleen een lust voor het oog is, maar ook nog eens beschikt over de nieuwste technologische snufjes: de GA-B2100. Deze gloednieuwe aanwinst is de eerste in de iconische achthoekige 2100-lijn die met een smartphone kan worden verbonden via Bluetooth én wordt voorzien van energie door licht. Casio zet hiermee zijn duurzame koers voort. Behoorlijk bijzonder, want vanwege de dikte en bescheiden diameter van dit specifieke model bleek het toevoegen van het Tough Solar-oplaadsysteem en Bluetooth een extra uitdaging. Nu dit gelukt is hoeft dankzij Solar, dat licht effectief omzet in stroom voor het horloge, de batterij vrijwel nooit meer te vervangen te worden. Ook aan de gebruiksvriendelijkheid is gedacht. Zo verbind je de GA-B2100 via Bluetooth eenvoudig met je smartphone, wat resulteert in een nog nauwkeurigere tijdmeting.

Het design en het daaraan verbonden ongeëvenaarde oog voor detail zie je onder andere terug in de metallic afwerking van de ring rondom de wijzerplaat. Ook de dubbellaagse wijzerplaatconstructie die de afmeting van het LCD-scherm en de sub-wijzerplaat benadrukt, zijn een lust voor het oog. Ondanks de nieuwe functionaliteiten behoudt deze nieuwe blikvanger van Casio hiermee het compacte uiterlijk waar de 2100-lijn om bekend staat.

© CasioHet basismodel van deze serie, de GA2100, werd in 2019 uitgebracht en was een eigentijdse interpretatie van het allereerste G-SHOCK model. Dit horloge viel overal ter wereld in de smaak. Vooral jongeren waren gecharmeerd door het minimalistische, classy ontwerp. Nu tilt Casio dit stijlvolle design naar een nog hoger niveau.

Voor deze nieuwe modellen maakt Casio een trip down memory lane, door kleuren te gebruiken uit eerdere lijnen die in de jaren ’80 werden uitgebracht. Wie wil opvallen, heeft keuze uit drie gewaagde tinten: geel, groen of blauw. Degenen die houden van een wat minder opvallende kleur kunnen kiezen uit een zwartgrijs en een volledig zwart model. Voor ieder wat wils dus.

© Casio

Prijs en verkrijgbaarheid

De GA-B2100 zal een adviesprijs krijgen vanaf 149 euro, de GA-B2100C-9A zal 159 euro kosten. De horloges zijn vanaf juni 2022 beschikbaar. Verkoop via geselecteerde retailpartners en onze eigen onlineshop.

Bron en foto © Casio

Vorig artikelGotta catch ‘em all: zanger van Pokémon themalied aanwezig bij Heroes Made in Asia
Volgend artikelMilkshake Festival: Comeback van Erwin Olaf & Jessie Ware op Supertoys Stage
Ik ben de eigenaar van Planetzone