Home Nieuws Gadgets & Electronica Casio brengt volledig metalen G-SHOCK-horloge uit met achthoekige bezel

Casio brengt volledig metalen G-SHOCK-horloge uit met achthoekige bezel

© Casio

Casio Europe GmbH kondigt de nieuwste toevoegingen aan in zijn reeks van G-SHOCK schokbestendige horloges. Deze bestaan uit drie nieuwe GM-B2100-horloges met een volledig metalen ontwerp, dat nu samenkomt met de iconische achthoekige bezel van de 2100-reeks.

De GA-2100, een moderne interpretatie van de DW-5000C, de allereerste G-SHOCK, kwam in 2019 op de markt. Sindsdien is het eenvoudige, gestroomlijnde ontwerp van de 2100-reeks zeer populair gebleken, vooral onder jongere consumenten.

Deze nieuwe schokbestendige GM-B2100-horloges maken gebruik van roestvrij staal voor het buitenste materiaal van de kast, band en bezel, waarmee de 2100-reeks een nieuw niveau van klasse bereikt met een volledig metalen constructie en een flitsend ontwerp. De schokbestendige structuur die speciaal is samengesteld voor de iconische vorm van de volledig metalen GMW-B5000, is bij deze horloges ook gebruikt voor de schroefdeksel van de kast, band en bezel. Dit is gedaan om de schokbestendigheid van de met metaal beklede horloges te garanderen. Buffercomponenten van fijne hars zijn daarbij tussen de bezel en de kast ter versteviging aangebracht. De bezel, een onderdeel dat tijdens de fabricage zorgvuldige processen doorloopt (eerst smeden, dan snijden en dan polijsten), is nauwkeurig samengesteld voor een complexe wijzerplaat die zowel solide als stijlvol is. Om de kwaliteit van het metaal te accentueren, zijn de onderdelen met verschillende afwerkingen behandeld: de bezel met een cirkelvormige haarlijnafwerking op het bovenoppervlak, de band met een verticale haarlijnafwerking, en de afschuining van de bezel, de knoppen en de achterkant van de kast met een spiegelafwerking. De wijzerplaat is samengesteld uit meerdere delen om diepte en dimensie te creëren, terwijl de inzetring op de 9-uur positie en de indexmarkeringen zijn behandeld met een afwerking door middel van dampafzetting. Dit alles leidt tot een wijzerplaat die kwaliteit belichaamt en uitstraalt.

De drie nieuwe horloges zijn: de zilveren GM-B2100D met roestvrijstalen glans, de chique GM-B2100BD met zwarte ion-plating en de GM-B2100GD met helder roségoud. Samen vormen ze een veelzijdig aanbod dat geschikt is voor elke stijl en gelegenheid.

De nieuwe horloges bieden ook praktisch nut met een Tough Solar-oplaadsysteem, waardoor het niet nodig is om de batterij regelmatig te vervangen. Ze zijn daarnaast uitgerust met Smartphone Link*-connectiviteit via Bluetooth® voor accurate tijdsweergave en eenvoudige instelling van alarmen, countdown timer, wereldtijd en andere functies vanaf een smartphone-app. * Vereist het downloaden van de speciale CASIO WATCHES-app.

Prijs en verkrijgbaarheid 
De GM-B2100D, GM-B2100BD en de GM-B2100GD zijn vanaf 12 augustus verkrijgbaar bij geselecteerde G-SHOCK PRO dealers en www.casio.nl. De GM-B2100D krijgt een adviesprijs van 499 euro, de GM-B2100BD en GM-B2100GD krijgen een adviesprijs van 549 euro.

Bron en foto © Casio

Vorig artikelJaimie Vaes voert openhartig gesprek met vader in Jaimie: In The Vaes Lane, elke vrijdag te zien op discovery+
Volgend artikelGlamoureuze wereldpremière van ‘House of the Dragon’ in Los Angeles