Home Nieuws Gadgets & Electronica BL’s eerste soundbar met Dolby Atmos, de JBL Bar 9.1 True Wireless...

BL’s eerste soundbar met Dolby Atmos, de JBL Bar 9.1 True Wireless Surround Sound is nu beschikbaar

De nieuwste toevoeging aan JBL’s Bar Serie brengt de bioscoop audio-ervaring direct naar de woonkamer. De JBL Bar 9.1 True Wireless Surround met Dolby Atmos® en DTS:XTM creëert een totale geluidsonderdompeling met opwaartse gerichte drivers, afneembare draadloze surroundluidsprekers en 9.1-kanalen van de gecombineerde audio-expertise van JBL en Dolby. De JBL Bar 9.1 biedt draadloos Surround Sound met JBL Original Pro Sound – nu met de streaming mogelijkheden van Google Chromecast en Apple Airplay 2. 

Met de Bar 9.1 hebben de ingenieurs van JBL de beperkingen van traditionele 5.1- en 7.1-kanaals surround-sound systemen ontketend. Door de richting van de geluidsgolven te bepalen, creëren de Dolby Atmos- en DTS:X-systemen een echt 3D-surroundgeluid dat zich op realistische wijze om u heen en boven u beweegt. 


Om volledig in het geluid op te gaan, zijn de soundbar en de twee afneembare luidsprekers voorzien van vier opwaarts gerichte drivers. Deze aangepaste drivers richten het geluid naar boven en weerkaatsen het via het plafond terug naar de luisterpositie voor een ongeëvenaarde 3D luisterervaring. Het ingebouwde dubbele microfoon algoritme zorgt voor een slimme kalibratie, waardoor het surroundgeluid wordt geoptimaliseerd, ongeacht waar de afneembare draadloze luidsprekers zijn geplaatst. 


Met 820 Watt van het totale systeemvermogen genieten luisteraars van Oscar-waardige prestaties dankzij krachtige, kristalheldere audio. Om het Bar 9.1-systeem compleet te maken, levert de 10-inch subwoofer met ingebouwde versterker en voorzien van een naar beneden gerichte driver, een diepe, pulserende bas. 


De Bar 9.1 ondersteunt naast de dynamische, geavanceerde audio ook 4K-video en Dolby Vision, waardoor het beeld automatisch wordt geoptimaliseerd voor elk scherm. De Bar 9.1 beschikt ook over ingebouwde Chromecast en Airplay 2 om muziek met hoge resolutie direct naar de soundbar te streamen. 


De JBL Bar 9.1 True Wireless Surround heeft een gestroomlijnd smal ontwerp zodat het perfect past onder elke televisie. Het hoogwaardige bovenpaneel en metalen behuizing passen naadloos in elke woonruimte. 


Bioscoop gevoel in eigen huis – de JBL Bar 9.1 is nu verkrijgbaar bij de grote retailers en via jbl.nl voor €999,-.

Bron © JBL