Home Nieuws Gadgets & Electronica Acer vernieuwt Predator Helios gaminglaptops met Intel Core-processorenvan de 14e generatie en...

Acer vernieuwt Predator Helios gaminglaptops met Intel Core-processorenvan de 14e generatie en NVIDIA GeForceRTX-laptop-GPU’s uit de 40-serie

© Acer

Acer heeft tevens de nieuwe Predator Helios Neo 18 en Helios Neo 16 aangekondigd met de nieuwste processoren en GPU’s voor door AI verbeterde graphics en functies.

Acer ontketent een reeks gamingkrachtpatsers, met als hoofdact de vernieuwde modellen van de Predator Helios 18 en de Predator Helios 16. Acer heeft tevens de nieuwe Predator Helios Neo 18-gaminglaptop en belangrijke updates van de Predator Helios Neo 16 aangekondigd, beide met de nieuwste Intel® Core™ -processoren van de 14e generatie en NVIDIA® GeForce RTX™ -laptop-GPU’s uit de 40-serie met DLSS 3.5-technologie en NVIDIA Advanced Optimus. De NVIDIA RTX-laptop-GPU’s zitten boordevol gespecialiseerde AI Tensor Cores voor ongeëvenaarde AI-prestaties en versnellingen in creatieve apps, ultra-efficiënte productiviteit, razendsnelle gaming en meer. De Predator-laptops bevatten Microsofts Copilot in Windows 11 en een speciale Copilot-sleutel voor snelle toegang tot door AI aangedreven taakassistentie. Beide laptops bieden tevens één maand Xbox Game Pass Ultimate waarmee gamers toegang hebben tot honderden pc-games van hoge kwaliteit.

Gamers die een stapje voor willen hebben op hun concurrenten zullen blij zijn met de Predator Helios 18- en Predator Helios 16-laptops omdat ze worden geleverd met opties zoals Mini LED schermen, uitwisselbare mechanische MagKey 3.0-switch voor kortere toetsafstand en responstijd, en razendsnelle netwerksnelheden met compatibiliteit met WiFi 7.

Naast gamingspecificaties en gamingfuncties van de bovenste plank, zullen de twee nieuwe Helios Neo-laptops liefhebbers tevens verleiden tot een nieuw avontuur in het Predator Verse door de verborgen boodschappen op hun strak afgewerkte, geanodiseerde behuizingen te ontcijferen. Alle gaminglaptops profiteren van AeroBlade™ 3D-ventilatortechnologie van de 5e generatie en houden de laptops koel als ze intensief worden gebruikt. Acers PurifiedVoice™ 2.0 AI-ruisonderdrukking haalt ongewenst achtergrondgeluid weg en de luidsprekers met DTS:X® Ultra zorgen voor realistische audio tijdens afspelen, communiceren en streamen.

“We zijn er trots op de nieuwe Predator Helios-gaminglaptops voor 2024 te mogen onthullen die een combinatie van prestaties, geavanceerde thermische capaciteiten en briljante beeldschermen bieden”, aldus James Lin, General Manager, Notebooks bij Acer Inc. “De laptops kunnen nu nog meer dankzij hun Intel Core (14th Gen) HX-serie-processoren, en zijn klaar voor de nieuwe gamingavonturen van de toekomst.”

“De nieuwe Acer Predator Helios is een prachtige laptop die de prestaties van onze nieuwe processoren uit de Intel Core (14th Gen) HX-serie werkelijk een podium bieden.” zegt Roger Chandler, VP & GM Enthusiast PC & Workstation bij Intel. “Acers geavanceerde koeltechnologieën houden onze processoren koel en snel. Dit in combinatie met een fantastisch aanbod aan beeldschermen, geheugen en opslagopties zijn de Predator Helios 16 en 18 fantastische keuzes voor gamers en makers.”

Predator Helios 18- en Predator Helios 16-laptops
Acers prestatiegerichte gaminglaptops zijn voorzien van de nieuwste processoren en uitmuntende functionaliteit waarmee gamers in de game hun volledige potentie kunnen bereiken. Met de Predator Helios 18 (PH18-72) en Predator Helios 16 (PH16-72) met een Intel Core i9-processor tot 14900HX met recentelijk geoptimaliseerde hoogwaardige hybridearchitectuur kunnen gebruikers concurreren in de meest veeleisende games en software zonder dat ze ergens op hoeven in te leveren. Videogamewerelden zijn realistischer dan ooit met gaminglaptops die klaar zijn voor AI, aangedreven door laptop-GPU’s tot NVIDIA GeForce RTX 4090[1] (MGP tot 175 W2 ), ontwikkeld met de ultra-efficiënte NVIDIA ADA Lovelace-architectuur voor baanbrekende prestaties en met AI verbeterde video dankzij de raytracing capaciteiten van DLSS 3.5-technologie. De GeForce RTX-technologieën worden ondersteund door meer dan 500 populaire games en toepassingen, waaronder kaskrakers als Cyberpunk 2077 en Alan Wake 2. Acers geavanceerde thermische oplossingen zorgen dat apparaten en interne onderdelen op volle toeren blijven functioneren, aangedreven door dubbele AeroBlade-ventilatoren van de 5e generatie in combinatie met koelpasta op basis van vloeibaar metaal op de CPU en vectorwarmtepijpen.

Predator Helios 18 (PH18-72)

Spelers kunnen zich volledig onderdompelen in de gamingwerelden met de indrukwekkende schermen van de Helios-laptops met levendige kleuren en uitzonderlijke helderheid. De laptops zijn verkrijgbaar in uitvoeringen met 16- of 18-inch (16:10) WQXGA of Mini LED[1]-schermen die razendsnelle 250 Hz en briljante 1000[1]-nits helderheid ondersteunen en beschikken over een 100% DCI-P3-kleurengamma voor uitzonderlijke visuele ervaringen. De betoverende kleuren reiken verder dan de schermen dankzij dynamische RGB-lichteffecten op de Predator logo’s van de laptops, de Infinity Mirror-lichtbalk op de achterzijde en de toetsenborden met aanpasbare LED-verlichting. De lichteffecten en kleuren van de logo’s op de behuizing en de RGB per toets kunnen worden aangepast met de allernieuwste all-in-one PredatorSense™
-app die tevens functioneert als de bediening- en bewakingshub voor de prestatiemodus- en Ventilatorinstellingen van de laptops.

De Predator Helios 16- en Predator Helios 18-laptops worden daarnaast geleverd met de allernieuwste sensortechnologiefuncties. De nieuwe MagKey 3.0 is bij aankoop op de cruciale WASD-toetsen van de laptop geïnstalleerd met twee extra sets die kunnen worden aangepast.
MagClick bevat een gepatenteerde, verwisselbare, mechanische switch waarmee gamers elke keer dat ze op een toets drukken het geluid van duidelijke mechanische en voelbare feedback krijgen alsook snellere responstijden bij iedere druk op de toets. Tegelijkertijd combineert MagSpeed snelheidsmeteresthetiek met levendige LED-verlichting eronder voor extra aantrekkelijke effecten. Voor communicatie en streaming in het spel profiteren de laptops van de drie Acer PurifiedVoice 2.0-microfoons en op AI gebaseerde ruisreductietechnologie die ongewenste achtergrondgeluiden filtert en van de Acer PurifiedView™ door AI aangestuurde webcamoplossing voor heldere video en beelden. Indrukwekkend geluid kan worden versterkt via de hoofdtelefoon en de interne luidsprekers met DTS:X Ultra voor audio van hoge kwaliteit
zonder vervorming. De Predator Helios-laptops bieden stabiele en hoge netwerksnelheden met WiFi 7[3]-capaciteiten. Bovendien beschikken beide laptops over twee all-around USB Type-C Thunderbolt™ 4-poorten en MicroSD™ -kaartlezers voor extra gebruiksgemak.

Predator Helios 16 (PH16-72)

Predator Helios Neo 18- en Predator Helios Neo 16-laptops
De compleet nieuwe Predator Helios Neo 18 (PHN18-71) en Predator Helios Neo 16 (PHN16-72) zijn voorzien van de nieuwste technologie en functies, en worden aangeboden tegen een meer toegankelijke prijs voor gamingavonturen van zowel de casual gamer als beginnende eSports spelers. De Helios Neo-laptops staan bekend om hun unieke verschijning en bieden ook nu weer opvallende vormgeving en onderscheidende details zoals met laser gegraveerde codes op diepzwart geanodiseerde behuizingen die gamers kunnen ontcijferen voor verborgen berichten
op weg naar een spannende reis door het Predator Verse.

Predator Helios Neo 18 (PHN18-71)

De Helios Neo-gamingapparaten worden aangedreven door de recentelijk geoptimaliseerde Intel Core i9-processor 14900HX (maximaal) in combinatie met laptop-GPU’s tot NVIDIA GeForce RTX 4070[1] en een maximaal videokaartvermogen van 140 W in turbomodus zodat gebruikers naast gaming en creatieve bewerkingen nog veel meer kunnen doen. Ze profiteren ook van door AI aangestuurde videokaartverbeteringen en snellere prestaties met DLSS 3.5-technologie en raytracing. Voor een extra boost kunnen de laptops worden geconfigureerd met maximaal 32 GB DDR5-werkgeheugen op 5600 MHz en SSD’s met tot wel 2 TB PCIe van de 4e generatie in RAID 0.
De combinatie van AeroBlade 3D-ventilatortechnologie van de 5e generatie, koelpasta op basis van vloeibaar metaal op de CPU, en vectorwarmtepijpen voor efficiënte warmteoverdracht zorgt voor constante optimale output.

Naast de indrukwekkende interne elementen bieden de Helios Neo 18 en Helios Neo 16 ook adembenemende visuals op hun WQXGA (2560 x 1600) IPS-beeldschermen met vernieuwingsfrequenties van 240 Hz, een responstijd van 3 ms en dekking voor 100% DCI-P3- kleurbereik. De schermen zijn voorzien van NVIDIA Advanced Optimus en G-SYNC-technologie om de framesnelheden dynamisch te verhogen en de latentie op basis van geladen games en toepassingen te verminderen. Dankzij kenmerken zoals dynamische aanpassing van verlichting op het 4-zone RGB-toetsenbord en het apparaatbeheer via de PredatorSense 5.0-utility-app (met een speciale PredatorSense-toets) krijgen gebruikers de volledige controle en kunnen ze hun laptop een persoonlijke touch meegeven. De Helios Neo 18- en Helios Neo 16-laptops maken tevens gebruik van Acers met AI verbeterde videoconferentietools in Acer PurifiedVoice 2.0 en Acer PurifiedView. Het krachtige DTS:X ultra-surround sound-luidsprekersysteem tilt geluid uit gaming, chat en andere activiteiten naar een hoger niveau. Ze beschikken over Intel Killer
DoubleShot™ Pro voor verbindingen zonder vertraging en een volledige reeks poorten, waaronder twee USB Type-C met Thunderbolt 4 poorten, een HDMI 2.1 poort, en MicroSD-kaartlezers.

Predator Helios Neo 16 (PHN16-72)

Prijzen en beschikbaarheid

De Predator Helios 18 (PH18-72) is vanaf april beschikbaar in de Benelux voor een adviesprijs vanaf EUR 3299.
De Predator Helios 16 (PH16-72) is vanaf april beschikbaar in de Benelux voor een adviesprijs vanaf EUR 2499.
De Predator Helios Neo 18 (PHN18-71) is vanaf april beschikbaar in de Benelux voor een adviesprijs vanaf EUR 2099.
De Predator Helios Neo 16 (PHN16-72) is vanaf maart beschikbaar in de Benelux voor een adviesprijs vanaf EUR 1699.

Exacte specificaties, prijzen en beschikbaarheid variëren per regio. Voor informatie over beschikbaarheid, productspecificaties en prijzen in specifieke markten ga je naar www.acer.com