Home Nieuws Gadgets & Electronica Acer verbindt zich met zijn gamemerk Predator aan de esports variant van...

Acer verbindt zich met zijn gamemerk Predator aan de esports variant van de Keuken Kampioen Divisie

Acer kondigt vandaag een samenwerkingsverband aan met de Keuken Kampioen Divisie en Gamers First. Samen organiseren zij de Keuken Kampioen Divisie Esports Predator Fan Competitie (KKDEPFC).

Als onderdeel van de samenwerking wordt Acer met zijn premium gamingmerk Predator de hoofdsponsor van de competitie. Tijdens de KKDEPFC wordt gespeeld met de game Rocket League. De competitie start op 24 september en bestaat uit vier periodes die gelijktijdig worden gespeeld met de periodes van het reguliere voetbalseizoen. Voorafgaand aan iedere periode worden club kwalificatietoernooien gespeeld. Hieruit komt één team naar voren dat in die periode mag uitkomen voor zijn favoriete Keuken Kampioen Divisie-club. Na iedere periode is er één periodekampioen en aan het eind van het seizoen wordt één club gekroond tot de seizoenskampioen. In totaal worden er 30 speelrondes en vier periode finales gespeeld.

De KKDEPFC combineert reguliere sport met esport en geeft voetbalfans de kans om hun favoriete Keuken Kampioen Divisie-club te mogen vertegenwoordigen in de game Rocket League. Sterre Swank, Marketing Manager van Acer is enthousiast over deze nieuwe samenwerking: ‘Ons merk Predator staat voor plezier en prestaties en deze twee elementen komen mooi samen in deze competitie. Esports is onderdeel van de sportwereld van nu en wij delen onze passie voor gametechnologie graag met deze steeds groter wordende groep van esports-fans.’

Philip Tiekink, Marketing Manager van de Keuken Kampioen Divisie, kijkt uit naar de nieuwe esports competitie: ‘Dit wordt echt een competitie van en voor de fans. Viermaal per seizoen krijgen fans de mogelijkheid om voor hún favoriete club uit te komen en zich te presenteren aan de buitenwereld, niet fysiek op het veld, maar virtueel met de game Rocket League. Wij zijn erg blij dat we een premium merk als Acer/Predator mogen verwelkomen als hoofdsponsor van de competitie en we gaan de competitie samen groot maken.’

De KKDEPFC sluit volgens Joost Roset, CEO van Gamers First, goed aan bij de esports community in Nederland: “Rocket League is het perfecte bindmiddel tussen de fans van de clubs, esports fans en gamers. Acer sluit daar met Predator perfect op aan. Rocket League is spannend, scoren is winnen en een lust voor het oog. In combinatie met onze shoutcasters, analisten en presentator, vanuit de H20 Esports campus, een waar multimediaal spektakel.”

Predator is het premium gamingmerk van Acer en bestaat uit een brede lijn gaming hardware met krachtige pc’s en laptops, bliksemsnelle monitoren en bijbehorende accessoires. Ze zijn uitgerust met snelle processoren, krachtige videokaarten en hebben unieke koelsystemen, zoals de AeroBlade™ 3D-ventilatoren. Predator gaat met zijn innovaties tot het uiterste om gamers een betere en nog intensere game-ervaring te bieden. Het volledige aanbod van Predator vind je hier.

De KKDEPFC wordt elke donderdag live uitgezonden door Inside Esports op het YouTube-kanaal van de Keuken Kampioen Divisie én het Twitch-kanaal van Inside Esports. Teams kunnen zich vanaf vandaag (maandag 17 augustus 2020) t/m maandag 31 augustus inschrijven via www.keukenkampioendivisie.nl/esports voor de club kwalificatietoernooien van de 1e periode die plaatsvinden in het weekend van 12 september.

Bron © Acer