Home Nieuws Gadgets & Electronica Acer brengt nieuwe Nitro-laptops uit met13e Gen Intel Core-processoren en GPU’s uitde...

Acer brengt nieuwe Nitro-laptops uit met
13e Gen Intel Core-processoren en GPU’s uit
de NVIDIA GeForce RTX 40-serie

Acer heeft vandaag een suite met krachtige, nieuwe Nitrogaminglaptops geïntroduceerd met de nieuwste 13e Gen Intel® Core™-processoren en GPU’s uit de NVIDIA® GeForce RTX™ 40-serie. De nieuwe 16-inch en 17-inch Acer Nitro-laptops zijn gericht op casual gamers die klaar zijn voor meer geavanceerde gameplay, extra functies en een meer meeslepende ervaring. De laptops zijn compacter, slanker en lichter wat betreft vormgeving met een grotere scherm/behuizing-verhouding.

Of ze nou het steeds groter wordende aanbod van games ontdekken of montages van gameplayvideo’s bewerken, de robuuste constructie en krachtige prestaties van de Nitro bieden gamers een ervaring van een compleet ander niveau.

De nieuwste GPU’s uit de NVIDIA GeForce RTX 40-serie worden aangestuurd door de ultraefficiënte NVIDIA Ada Lovelace-architectuur voor een enorme sprong voorwaarts in zowel prestaties als door AI aangestuurde graphics. Gamers kunnen levensechte virtuele werelden en gebooste prestaties ervaren met raytracing, prestaties een enorme boost geven met DLSS 3 en een stapje voor te krijgen op de concurrentie met Reflex.

Acer Nitro 16
De nieuwe Nitro 16-gaminglaptop (AN16-51) is voorzien van een 5% groter schermoppervlak dan zijn voorganger en heeft een geüpgraded 16-inch WUXGA- of WQXGA-scherm met een refresh rate van 165 Hz met ondersteuning voor NVIDIA Advanced Optimus, zodat gebruikers dynamisch kunnen schakelen tussen de geïntegreerde grafische kaart en de discrete grafische kaart zonder opnieuw
te hoeven opstarten. De laptop heeft een toetsenbord met 4-zone RGB-verlichting en houdt kleuren helder met 100% ondersteuning voor het sRGB-kleurengamma en een gebooste scherm/behuizing-verhouding van 84% voor een aantrekkelijkere kijkbeleving.

Acer Nitro 17
De kracht van de Nitro 17, aangestuurd door processoren tot 13e Gen Intel Core HX wordt gehuld in een behuizing die minder dan 3 kg weegt met een slank ontwerp van 400,20 x 293,25 x 27,9/28,9 mm. De 17,3-inch laptop wordt geleverd met verschillende beeldschermopties: een FHD-scherm met refresh rate van 144 Hz of 165 Hz of een Quad HD-scherm met een refresh rate van 165 Hz.
Hij is tevens voorzien van een groot touchpad (125,0 mm x 81,6 mm), een scherm/behuizingverhouding van 81% en een toetsenbord met 4-zone RGB-verlichting voor extra flair in de gamingervaring.

De nieuwe Acer Nitro-laptops met Windows 11 zijn uitgerust met tot 32 GB DDR5 4800 MHz geheugen en tot wel 2 TB M.2 PCIe Gen 4-opslag zodat gebruikers meer games, films en streamingbeelden kunnen opslaan. Beide laptops omvatten tevens één maand Xbox Game Pass of PC Game Pass waarmee gamers toegang hebben tot honderden populaire pc-games.

Deze Nitro-laptops hebben dubbele ventilatoren, vier ventilatie-uitgangen die strategisch aan de zijkant en achterkant zijn geplaatst en een luchtinlaat. Voor verbeterde koeling tijdens intensieve gaming worden ze tevens ondersteund door liquid metal thermal grease. Op beide laptops staat NitroSense-software en een speciale NitroSense-sleutel geïnstalleerd zodat gebruikers de temperatuur van hun systeem kunnen monitoren en ventilatorsnelheid en voedingsprestaties kunnen aanpassen om de hardware zo koel mogelijk te houden.

Elk model wordt geleverd met Killer DoubleShot Pro en Killer Wi-Fi 6 1650i voor meer bandbreedte. Om de gameplay- en streamingervaringen nog beter te maken, zijn deze laptops voorzien van een HD-camera, twee microfoons en twee luidsprekers met DTS:X® Ultra zodat gebruikers zich helemaal kunnen laten meeslepen door weelderige landschappen. De nieuwe Nitro-gaminglaptops
beschikken tevens over een reeks uitstekende verbindingsopties met een HDMI 2.1-poort, een microSD-kaartlezer, twee Thunderbolt™ 4-poorten met ondersteuning voor voeding, en twee USB 3.2 Gen 2-poorten waarbij één offline opladen mogelijk maakt.

Prijzen en beschikbaarheid
De Acer Nitro 16 (AN16-51) is in de Benelux in het tweede kwartaal beschikbaar vanaf EUR 1499.
De Acer Nitro 17 (AN17-51) is in de Benelux aan het einde van het tweede kwartaal beschikbaar vanaf EUR 1599.

Exacte specificaties, prijzen en beschikbaarheid variëren per regio. Voor informatie over beschikbaarheid, productspecificaties en prijzen in specifieke markten kun je contact opnemen met uw dichtstbijzijnde Acer-vestiging via

www.acer.com

Bron en foto © Acer