Home Nieuws Gadgets & Electronica Acer breidt de ChromeOS-familie uit met deAcer Chromebox CXI5 en Add-In-One 24

Acer breidt de ChromeOS-familie uit met de
Acer Chromebox CXI5 en Add-In-One 24

© Acer

Acer heeft vandaag zijn ChromeOS-productlijn uitgebreid met de nieuwe Acer Chromebox CXI5 en Chromebox Enterprise CXI5. Het bedrijf heeft ook de Acer AddIn-One 24 aangekondigd, een modulaire all-in-one oplossing die uit de Acer Chromebox CXI5 of de Acer Chromebox Enterprise CXI5 en FHD-dockingmonitor van 24-inch bestaat. Met beide oplossingen kunnen bedrijven en commerciële instellingen ruimte beter benutten en onderhoud, upgrades en reparaties vereenvoudigen, wat resulteert in minder uitval en kostenbesparing op de lange termijn.

“Deze nieuwe, op ChromeOS gebaseerde Acer-systemen zijn een uitstekende keuze voor bedrijven en instellingen die behoefte hebben aan betrouwbare computers die gemakkelijk zijn in te stellen en waarvan gebruik en beheer heel eenvoudig zijn, terwijl de beperkte ruimte optimaal wordt benut,” zegt Jeff Lee,General Manager, Stationary Computing, IT Products Business, Acer Inc. “Deze krachtige apparaten, uitgerust met de nieuwste technologie waaronder Intel vPro en geïntegreerde malwarebeveiliging, bieden ondersteuning voor
multitasking en voldoen aan de strenge veiligheidseisen die organisaties vandaag de dag nodig hebben.”

Acer Chromebox CXI5 en Acer Chromebox Enterprise CXI5
De nieuwe Chromebox CXI5 van Acer die op ChromeOs draait, kenmerkt zich door snelle opstarttijden, gebruiksgemak en robuuste veiligheidsfuncties. Deze Chromebox kan vanwege zijn compacte ontwerp en maximale flexibiliteit vrijwel overal worden geplaatst. Hij past binnen kleine werkruimtes waar veel mensen werken zoals callcenters en coworking spaces en met zijn VESA-montageset is er altijd wel een plaats te vinden. Met een Intel Core i7- processor[1] tot de 12e generatie levert hij een snelle prestatie voor de dagelijkse taken, met een verbetering van 20% ten opzichte van voorgaande processorgeneraties. Het Intel vProplatform, gebouwd voor ondersteuning van een sterke prestatie en hoge efficiency in elk bedrijf, wordt geleverd met extra, op hardware gebaseerde beveiliging voor een meerlaagse
bescherming die in de hybride omgeving van vandaag de dag is vereist, en met bewezen stabiliteit waarop IT-professionals kunnen vertrouwen.

De Chromebox Enterprise CXI5 van Acer, uitgerust met de Chrome Enterprise Upgrade, voorziet in de IT-eisen van huidige bedrijven en biedt ondersteuning voor de behoeften van de moderne werkomgeving. Hij combineert snelle inzetbaarheid aan eenvoudige beheertools, is uitgerust met proactieve beveiligingsfuncties, en biedt toegang tot een breed scala aan vitale productiviteits apps. Het slimme apparaat wordt bovendien geleverd met 24 uur per dag en 7 dagen per week ondersteuning voor IT-beheer, stelt IT in staat om via de Google Admin-console honderden beleidsregels af te dwingen en voert op de achtergrond regelmatige beveiligingsupdates uit om onderbrekingen en uitval van werknemers tot een minimum te beperken. Als ecovriendelijke investering biedt de Chromebox Enterprise CXI5 van Acer diverse opties voor een laag energieverbruik en efficiënte oplaadmogelijkheden.

De Acer Chromebox CXI5 en Acer Chromebox Enterprise CXI5 kunnen worden aangesloten op een breed scala aan randapparaten met vier USB 3.2 Gen 2 Type-A-poorten en twee USB 4 Gen 3 Type-C-poorten, die voorzien in de nieuwste en snelste USB-technologie met dataoverdrachtsnelheden tot 40 Gpbs. De volledig functionele USB-Type C-poort in tandem met dual HDMI 2.1-poorten biedt bovendien ondersteuning voor vier externe displays. Daarnaast wordt met Intel® Wi-Fi 6E (Gig+) en RJ45 2.5G Gigabit Ethernet (2.5GbE)[2] een stabiele interneten netwerkconnectiviteit geboden.

© Acer

Acer Add-In-One 24, een all-in-one desktopoplossing
De nieuwe Add-In-One 24 van Acer kenmerkt zich door een modulair ontwerp dat bestaat uit een Acer Chromebox CXI5 of een Chromebox Enterprise CXI5 die in het dock aan de achterzijde van de 24-inch FHD 1080p-monitor past. Met dit ontwerp kan de Acer Chromebox gemakkelijk voor een andere worden verwisseld om reparatie en upgrades te vergemakkelijken en uitval voor de gebruiker tot een minimum te beperken.

De 5 Mp-webcam met een groothoek van 115 graden, tweevoudige microfoons en dubbele speakers van 4 Watt zorgen voor optimale videoconferenties van hoge kwaliteit, ideaal voor kantoorwerkers en vergaderingen. Meerdere opties voor AI-ruisonderdrukking onderdrukken het achtergrondgeluid om een heldere audio mogelijk te maken, zelfs op de drukste plaatsen. Voor extra beveiliging heeft de webcam een ingebouwde camerasluiter om te voorkomen dat hackers ongewild beelden vastleggen.

Het display maakt gebruik van een premium IPS-paneel met smalle zijranden om in brede hoeken nauwkeurige beelden te kunnen tonen, wat van pas komt als met anderen achter de computer wordt samengewerkt of wanneer meerdere toepassingen worden gebruikt. De dunne zijranden maximaliseren het zichtbare gebied om scrollen te verminderen, terwijl de monitor tussen -5 en 25 graden kan worden gekanteld voor een optimale kijkpositie. Optionele touchfunctionaliteit[1] draagt bij aan een soepele en moeiteloze navigatie, terwijl het display ook een antireflectiecoating heeft om reflecties te elimineren, zodat de computer zelfs in de meest heldere omgeving kan worden gebruikt. De Acer Chromebox CXI5 en de Acer Chromebox Enterprise CXI5 worden aan de achterzijde van de dockingmonitor stevig bevestigd met speciale schroeven, zodat sabotage door onbevoegd personeel wordt voorkomen.

Prijzen en beschikbaarheid
De Acer Chromebox CXI5 is verkrijgbaar in de Benelux in het eerste kwartaal vanaf EUR 349.
De Acer Add-In-One 24 is is verkrijgbaar in de Benelux in het eerste kwartaal vanaf EUR 899

Exacte specificaties, prijzen en beschikbaarheid variëren per regio. Voor informatie over beschikbaarheid, productspecificaties en prijzen in specifieke markten kunt u contact opnemen met uw dichtstbijzijnde Acer-vestiging via

www.acer.com

Bron en foto © Acer