Home Nieuws Film nieuws Originele docuserie “Chasing Waves” nu exclusief te streamen op Disney+

[Video] Originele docuserie “Chasing Waves” nu exclusief te streamen op Disney+

© The Walt Disney Company

Een Disney+ Original docu-serie, “Chasing Waves”, belicht de Japanse surfcultuur. De achtdelige docu-serie wordt nu exclusief gestreamd op Disney+.

In de nasleep van het surfdebuut op de Olympische Spelen van 2020 in Tokio, toont “Chasing Waves” de mensen en plaatsen die het bereik van Japan in de wereldwijde surfcultuur bepalen en onderzoekt het de diverse regio’s, unieke karakters en eindeloze golven langs de meer dan 19.000 mijl lange kustlijn dat maakt Japan uniek in zijn soort.

De karaktergedreven documentaireserie, gemaakt met ultramoderne 4K-camera’s en verbluffende 16 mm-archieffilm, volgt atleten met verschillende culturele achtergronden terwijl ze hun dromen najagen en schetst een boeiend beeld van het Japanse leven en laat zien wat er nodig is om te slagen in de internationale surfindustrie. De docu-serie bevat buitengewone professionele surfers Mahina Maeda, Yuma Takanuki, Sara Kohrogi, Olympisch zilveren medaillewinnaar 2021 Kanoa Igarashi en de Australisch-Japanse surfer Connor O’Leary.

Van het overdekte golfslagbad genaamd de “Ocean Dome” in Miyazaki tot het heilige terrein van de stoere surfers in de ijskoude wateren van Hokkaido, “Chasing Waves” schetst een holistisch beeld van de wereld van de Japanse surfcultuur door degenen die het leven in een magische nieuwe manier.

“Chasing Waves” is geproduceerd door Boardwalk Pictures en Station 10 Media, met Christopher G. Cowen (“Cheer”, “Last Chance U”, “Decades Series”, “State of Play”) als uitvoerend producent en co-regisseur en Andrew Fried (‘Cheer’, ‘Chef’s Table’, ‘Val’) is uitvoerend producent. Jason Baffa (“Singlefin: Yellow”, “One California Day”, “Bella Vita”, “Loopers: The Caddie’s Long”) fungeert als regisseur en uitvoerend producent.

Bron en foto © The Walt Disney Company