Home Muziek U2 zal in maart het album ‘Songs of Surrender’ uitbrengen, eerste...

[Video] U2 zal in maart het album ‘Songs of Surrender’ uitbrengen, eerste single nu uit

© Universal Music Belgium

Island Records en Interscope kondigen vandaag de release aan van Songs Of Surrender – een verzameling van 40 baanbrekende U2-nummers uit de catalogus van de band, opnieuw opgenomen en opnieuw bedacht voor 2023 in sessies van de afgelopen twee jaar, die volledig zal worden uitgebracht op vrijdag 17 maart . Het eerste nummer dat beschikbaar komt van deze gloednieuwe set opnames is het anthemische ‘Pride (In The Name Of Love)’, luister hier. https://U2.lnk.to/Pride-SOS

Songs Of Surrender is samengesteld en geproduceerd door The Edge en ziet de band enkele van de meest gevierde nummers uit hun meer dan 40-jarige carrière opnieuw bezoeken, waaronder ‘With Or Without You’, ‘One’, ‘Beautiful Day’, ‘Sunday Bloody Sunday’ en ‘Invisible’, voor een muzikale heruitvinding die resulteert in een volledig nieuwe opname van elk nummer, inclusief de arrangementen en, in sommige gevallen, nieuwe teksten.

The Edge zei over het project: “Muziek stelt je in staat om door de tijd te reizen, en we werden nieuwsgierig om erachter te komen hoe het zou zijn om onze vroege liedjes mee terug te nemen naar het heden en ze het voordeel, of anderszins, te geven van een 21e eeuw opnieuw bedenken.

Wat begon als een experiment, ontwikkelde zich al snel tot een persoonlijke obsessie omdat zoveel van onze nummers zwichten voor een nieuwe interpretatie. Intimiteit verving de urgentie van de postpunk. Er kwamen nieuwe tempo’s, nieuwe toonsoorten en in sommige gevallen nieuwe akkoorden en nieuwe teksten. Een geweldig nummer, het blijkt een beetje onverwoestbaar te zijn.

Het proces om te selecteren welke nummers opnieuw moesten worden bezocht, begon met een reeks demo’s. Ik keek naar hoe een nummer in elkaar zou passen als alle essentiële elementen, behalve de essentiële elementen, zouden worden weggenomen. Het andere hoofddoel was manieren vinden om intimiteit in de nummers te brengen, aangezien de meeste oorspronkelijk zijn geschreven met live concertuitvoeringen in gedachten.

Toen ik deze schetsopnames met producer Bob Ezrin bekeek, was het heel gemakkelijk om te zien welke opnames direct werkten en welke meer werk nodig hadden. We zijn allemaal in de gevoeligheid geraakt van minder is meer.

De 40 nieuw opgenomen nummers zijn verzameld onder elk van de vier bandlidnamen op vier afzonderlijke ‘albums’, waaraan The Edge toevoegt: “Het was echt opwindend om de nummers op elkaar te horen reageren en de startvolgorde voor de vier albums te vinden; de verrassende segmenten vinden, de kans krijgen om te dj’en. Toen we eenmaal vier verschillende albums hadden, was het gemakkelijk om te zien wie het boegbeeld van elk album zou zijn.

The complete Songs Of Surrender track listing is: 
 
Side 1 – The Edge 
1.       One  
2.       Where The Streets Have No Name  
3.       Stories For Boys  
4.       11 O’Clock Tick Tock  
5.       Out Of Control  
6.       Beautiful Day 
7.       Bad 
8.       Every Breaking Wave  
9.       Walk On (Ukraine) 
10.    Pride (In The Name Of Love) 
  
Side 2 – Larry 
1.       Who’s Gonna Ride Your Wild Horses 
2.       Get Out Of Your Own Way 
3.       Stuck In A Moment You Can’t Get Out Of 
4.       Red Hill Mining Town 
5.       Ordinary Love 
6.       Sometimes You Can’t Make It On Your Own 
7.       Invisible  
8.       Dirty Day 
9.       The Miracle Of Joey Ramone 
10.     City Of Blinding Lights  
  
Side 3 – Adam 
1.        Vertigo 
2.        I Still Haven’t Found What I’m Looking For  
3.        Electrical Storm 
4.        The Fly 
5.         If God Will Send His Angels   
6.        Desire 
7.        Until The End Of The World  
8.        Song For Someone 
9.        All I Want Is You 
10.     Peace On Earth 
  
Side 4 – Bono 
1.        With Or Without You 
2.        Stay 
3.        Sunday Bloody Sunday 
4.        Lights Of Home 
5.        Cedarwood Road 
6.        I Will Follow 
7.        Two Hearts Beat As One 
8.        Miracle Drug 
9.        The Little Things That Give You Away 
10.      40 


Bron en foto © Universal Music Belgium