Home Nieuws Film nieuws Ontdek de magische serie ‘The Spiderwick Chronicles’

[Video] Ontdek de magische serie ‘The Spiderwick Chronicles’

© Streamz

Bekijk de nieuwe adaptie van de prachtige fantasiereeks vanaf 6 juni op Streamz

In ‘The Spiderwick Chronicles’ verhuizen Helen Grace en haar kinderen Jared, Simon en Mallory, van New York naar hun ouderlijk huis in Michigan. Daar ontdekt de vijftienjarige Jared een wezentje in huis, maar hij blijkt de enige te zijn die hem kan zien… Zijn tante Lucinda is de enige die hem gelooft. Zij draagt hem op om de veldgids voor magische wezens van zijn grootoom Arthur Spiderwick te vinden. Zo ontdekt Jared een magische wereld vol magische wezens. Maar om die te beschermen, moet hij het opnemen tegen de moordzuchtige oger Mulgarath. De nieuwe adaptatie van de gelijknamige boekenreeks van Tony DiTerlizzi en Holly Black is vanaf 6 juni volledig te zien op Streamz.

Na de scheiding van hun ouders verhuizen Jared (Lyon Daniels), zijn tweelingbroer Simon (Noah Cottrell) en hun oudere zus Mallory (Mychala Lee) met hun moeder (Joy Bryant) naar het vervallen landhuis van hun overgrootvader Arthur Spiderwick (Albert Jones). De verhuizing is niet makkelijk en zeker niet voor Jared die gedragsproblemen heeft en hiervoor in therapie is bij Dr. Dorian Brauer (Christian Slater). Nadat Simon’s muizen vermist raken, ontdekt Jared dat een wezentje genaamd Thimbletack (Jack Dylan Grazer) een ravage aanricht in het huis. Tot zijn verbijstering kunnen de andere hem niet zien. Jared leert dat een moordzuchtige oger, Mulgarath, de bron is van alle ellende in het dorp en dat het duivelse monster uit is op de magische veldgids van zijn overgrootvader.

De Grace familie wordt vertolkt door Joy Bryant (‘Trinkets’) als Helen Grace, Lyon Daniels (‘We Can Be Heroes’) in de huid van Jared Grace, Noah Cottrell (‘Gordita Chronicles’) als Simon Grace, Mychala Lee (‘Truth Be Told’) als Mallory Grace en Charlayne Woodard (‘Prodigal Son’) als hun tante Lucinda.

Verder zien we ook Alyvia Alyn Lind (‘Chucky’) als Calliope, Momona Tamada (‘Avatar: The Last Airbender’) als Emiko Noizumi, ​ Mellany Barros (‘The Chilling Adventures of Sabrina’) als Bree Kent, en Jack Dylan Grazer (‘Shazam!’) leent zijn stem aan de mythische figuur Thimbletack.

De reeks werd geproduceerd door de originele auteurs van de boekenreeks Tony DiTerlizzi and Holly Black.

‘The Spiderwick Chronicles’ is een productie voor Paramount. De reeks zal volledig te zien zijn op Streamz vanaf 6 juni 2024.

Bron en foto © Streamz