Home Muziek Jonna Fraser en CHO grote winnaars FunX Music Awards

Jonna Fraser en CHO grote winnaars FunX Music Awards

© NPO / Nikki van Toorn

In een bomvolle AFAS Live werden vanavond de FunX Music Awards uitgereikt; de belangrijkste muziekprijzen van jong Nederland. Jonna Fraser en CHO zijn met twee awards de grote winnaars van de avond. Jonna Fraser mocht onder meer de award voor Artist of the Year Male in ontvangst nemen. Artist of the Year Female werd uitgereikt aan Yade Lauren. De FunX Music Awards werden voor de elfde keer uitgereikt.

Hieronder een overzicht van alle winnaars van de FunX Music Awards 2024:

Artist of the Year Female

Yade Lauren

Artist of the Year Male

Jonna Fraser

Best Song
Frenna – Pretty Girls

Best MC

CHO

Best Album

DYSTINCT – Layali

Best Collab
CHO & Idaly – Niet Genoeg

Best Group
Broederliefde

Best Producer

$hirak

Best Singer

Jonna Fraser

Best DJ

Freddy Moreira

Next Best

Kaya Imani

Legend Award

Nieuw dit jaar is de Legend Award: een extra FunX Music Award voor een échte legende in de muziekindustrie. Een jury, bestaande uit Veronica van Hoogdalem, Defano Holwijn, Max van Bossé, Eric van Holland en FunX-dj Fernando Halman, hebben unaniem gekozen voor deze winnaar. Niet alleen scoorde hij een enorme, wereldwijde hit met Coño, er is zelfs een remix gemaakt met Jason Derulo. Op dit moment heeft hij 150 miljoen streams én treedt hij op in Colombia. De jury prijst hem niet alleen vanwege zijn muziek, maar ook vanwege zijn invloed op carrières van artiesten als Hef, CHO, Idaly, Jayh, Sevn Alias en Sor. Geboren als een adonis, opgegroeid als een Sloddervos, maar uiteindelijk een Hele Meneer: de Legend Award is dit jaar voor niemand minder dan Adje.

The Sound of the City

Ook dit jaar viert FunX de Nederlandse artiesten met een enorme line-up tijdens de awardshow. Eerder werd al bekend gemaakt dat Jonna Fraser, Reanny, CHO, Broederliefde, Siggy & D1ns en DYSTINCT de AFAS Live omver zouden blazen. Daar werd nóg een muzikaal blok aan toegevoegd: The Sound Of The City. Artiesten vanuit heel Nederland waren tijdens het onderdeel te horen. Van THC uit Amsterdam Noord tot Kempi uit Eindhoven en Lange Frans en Baas B uit Amsterdam. De optredens zijn terug te zien via de online kanalen van FunX.

Bron en foto © NPO / Nikki van Toorn