Home Nieuws Film nieuws Nr.10 geselecteerd voor internationale festivals

[video] Nr.10 geselecteerd voor internationale festivals

Nr.10, de nieuwe film van Alex van Warmerdam (BORGMAN), is geselecteerd voor Fantastic Fest 2021, het grootste genre film festival in Amerika. Daarnaast is de film is ook geselecteerd voor TIFF Industry Select, het industrieplatform op het Toronto International Film Festival. 

Fantastic Fest
Het genre filmfestival richt zich op genrefilms vanuit de hele wereld en is een plek voor uitdagende cinema, dat filmmakers wil aanmoedigen die een nieuwe stem laten horen en originele verhalen vertellen. Nr.10 is de derde film van Van Warmerdam dat op het festival te zien is. Eerder werden ook Van Warmerdam’s BORGMAN en SCHNEIDER VS. BAX geselecteerd. Fantastic Fest vindt dit jaar plaats van 23 tot 30 september in Austin, Texas.

Toronto International Film Festival
Het TIFF Indistry Select programma is samengesteld door het programmatieteam van het filmfestival. De geselecteerde films zijn beschikbaar op het platform voor professionals uit de industrie, bedoeld om ze een boost te geven op de internationale filmmarkt. “We thoroughly enjoyed the misdirection of the drama surrounding the theatre troupe (…) and hope that our international industry will venture into Nr.10 with the same curiosity!” – TIFF.

Productie
Nr.10 is geproduceerd door Graniet Film, CZAR Film (België) en BNNVARA. De film wordt ondersteund door de nationale filmfondsen van Nederland en België. De internationale sales is in handen van Nine Film.

Cinéart zal de film op 30 september uitbrengen in Nederland: Nr.10 beleeft zijn landelijke première als slotfilm van het Nederlands Film Festival in samenwerking met Kijk Ons.

Bron en foto © Cinéart

Vorig artikelVader van Carlo Heuvelman doet oproep: ‘Het is geen snitchen!’ Nog meer getuigen en filmpjes gezocht
Volgend artikelSonos kondigt volgende generatie Beam aan met ondersteuning voor o.a. Dolby Atmos en DTS
Ik ben de eigenaar van Planetzone