Home Nieuws Film nieuws Michiel Huisman als seksbeluste sekteleider in thriller ‘The Other Lamb’ op...

[Video] Michiel Huisman als seksbeluste sekteleider in thriller ‘The Other Lamb’ op Film1

© Film1

De charismatische Nederlandse steracteur Michiel Huisman is definitief doorgebroken in Amerika en laat zich in de thriller The Other Lamb van zijn meest duistere kant zien. Als manipulatieve leider van een groep vrouwen in een afgelegen bos legt hij strenge leefregels op en houdt hij er bizarre geloofsovertuigingen op na. Een van de meisjes (Raffey Cassidy) wordt gedwongen mee te doen aan een offerritueel, waarna ze de zogenaamd goede bedoelingen van de polygame sekteleider in twijfel gaat trekken. The Other Lamb is geregisseerd door de bekroonde Poolse regisseur Malgorzata Szumowska (In the Name Of) en werd genomineerd voor verschillende prijzen, waaronder een onderscheiding voor beste film op het San Sebastian International Film Festival.

Het verhaal
Het leven met leider Shepherd (Huisman) is het enige dat zijn dochter Selah ooit heeft gekend. Hun zelfvoorzienende gemeenschap maakt geen gebruik van moderne technologie, zit diep verscholen in het bos, ver weg van de moderne samenleving. Shepherd is de mentor, leraar en geliefde van de hele groep, die voornamelijk uit vrouwen bestaat. Selah is haar geloof trouw, maar heeft haar eigen mening nooit verloren. Ze krijgt de eer om deel te nemen aan een belangrijk ritueel, maar dat verloopt anders dan verwacht. Terwijl ze bloederige visioenen beleeft, begint Selah het bestaan in de gemeenschap ernstig in twijfel te trekken.

Michiel Huisman wereldwijd beroemd
De in Amstelveen geboren Michiel Huisman (1981) woont al enige tijd in de Verenigde Staten samen met actrice Tara Elders en hun dochter. Huismans acteercarrière begon met optredens in verschillende Nederlandse tv-series, waaronder Goede tijden, slechte tijden (1998), De Co-assistent (2007 – 2010), Bloedverwanten (2010) en in speelfilms zoals Volle Maan (2002), Floris (2004) en Zwartboek (2006). In 2014 breekt de acteur ook internationaal door met zijn rol als Daario Naharis in de populaire televisieserie Game of Thrones. Sindsdien is hij steeds vaker te zien in bekende internationale producties, waaronder de succesvolle film Wild, de miniserie The Haunting of Hill House, de thriller 2:22, The Other Lamb en de kersthit A Boy Ca lled Christmas. Ook heeft Huisman een hoofdrol weten te bemachtigen in de actieserie Echo 3 van de Oscar-winnende schrijver Mark Boal. In 2024 is hij te zien in het sci-fi-epos Rebel Moon van Zack Snyder.

Bron en foto © Film1