Home Nieuws Film nieuws Veronica’s Meimaand Filmmaand brengt RECORD aantal filmtitels

Veronica’s Meimaand Filmmaand brengt RECORD aantal filmtitels

Veronica, dé filmzender van Nederland, brengt in mei het grootste filmevent van televisie weer terug: de Meimaand Filmmaand. Dit jaar zendt Veronica een record aantal filmtitels uit met maar liefst 34 films en 9 tv-premières. De gehele maand mei staat in het teken van de grootste blockbusters, zes dagen per week bij Veronica. Hiermee speelt de Meimaand Filmmaand in op de behoefte van het Nederlandse kijkpubliek, die graag het aanbod aan films op televisie ziet groeien, zo blijkt uit recent onderzoek van GfK[1].

Bastiaan van Dalen (zendermanager Veronica): “Dit jaar kiezen we niet voor één specifiek thema maar gewoon voor de grootste blockbusters, dé allergrootste films uit verschillende filmgenres. Zo zijn onder andere de genres actie, avontuur, drama, thriller, sci-fi en horror goed vertegenwoordigd. Voor ieder wat wils. We hopen hiermee de tv kijkers in deze periode een groot plezier te doen.”

Maandag

Op maandag in de Meimaand Filmmaand staat Universal Studios succesvolle avonturenfilms Jurassic Park, The Lost World: Jurassic Park , Jurassic Park 3 én Jurassic World centraal. Naast deze avonturen blockbusters is ook de meest succesvolle 16+ film uit de filmgeschiedenis: Deadpool te zien.

Dinsdag

Op de dinsdagen staan de tv-premières American Assassin, Jurassic World: Fallen KingdomDeadpool 2 en Chips op het menu. Bruce Willis schittert in de actiefilm Tears of the Sun en Brad Pitt in de bekende oorlogsfilm Inglourious Basterds van Quentin Tarantino.

Woensdag

Op woensdag brengt Veronica de tv-premières van kaskrakers Mission: Impossible Fallout met Tom Cruise, Skyscrapper met Dwayne Johnson en Peppermint met Jennifer Garner. Overige titels zijn de Amerikaans- Spaanse actie-misdaadfilm The Cold Light of Day en de Amerikaanse thriller The Shallows met Blake Lively.

Vrijdag

De vrijdag staat geheel in het teken van actie met alle delen van ‘s werelds meest succesvolle film franchises The Fast & The Furious. Naast Abduction is ook de tv-première Tracers te zien.

Zaterdag

Deze avond staat in het teken van actie, avontuur en sci-fi met Maze Runner, The Maze Runner: The Scorch Trials en de epische finale en tv-première Maze Runner: The Death Cure.

Zondag

De zondagavond staat tijdens de Meimaand Filmmaand in het teken van helden met Dark Knight en Dark Knight Rises en DC Comics Batman vs. Superman: Dawn of Justice, Wonder Woman en Suicide Squad. Nog meer actie zie je op de late avond met Daredevil, Elektra, Ghost Rider en Ghost Rider: Spirit of Vengeance. De toptitel The League of Extraordinary Gentlemen met Sean Connery maakt de zondag programmering compleet.

[1] Bron: NPO: ‘Onderzoek: tv-kijker wil naast nieuws vooral meer humor en films.’ 8 april 2020. 

Bron: © Veronica