Home Nieuws Film nieuws Sword Art Online the Movie -Progressive- Vanaf 17 februari te zien in...

Sword Art Online the Movie -Progressive- Vanaf 17 februari te zien in de bioscoop

©Film Incompany

Sword Art Online the Movie -Progressive- Aria of a Starless Night is de langverwachte bioscoopfilm die wordt toegevoegd aan de canon van de succesvolle Sword Art Online anime serie gebaseerd op de light novels van Reki Kawahara uit 2009 waarvan inmiddels wereldwijd meer dan 26 miljoen exemplaren werden verkocht. De bioscoopfilm wordt door Piece of Magic Entertainment Benelux in samenwerking met de Europese anime streaming service WAKANIM op 17 februari 2022 in de bioscoop uitgebracht. De kaartverkoop start vandaag.

Het verhaal in Sword Art Online the Movie -Progressive- speelt zich af nog voordat ‘Lightning Flash’ en ‘The Black Swordsman’ bekend waren onder die namen. De dag dat Asuna Yuuki de virtual-reality helm, de Nerve Gear opzette, was ze een middelbare scholiere in de derde klas die nog nooit met een online game had meegedaan.

Op 6 november 2022 werd de eerste VRMMORPG (Virtual Reality Massively Multiplayer Online Role-Playing Game) uitgebracht en werd Sword Art Online wereldwijd gelanceerd. De spelers, euforisch dat ze zijn ingelogd, komen er al al snel achter dat ze vastzitten in de game. De Game Master heeft elke mogelijkheid om uit te loggen uitgeschakeld. Hij geeft de spelers de volgende waarschuwing: ‘Dit is dan wel een game, maar het is geen spel.’ Als een speler in de game sterft, dan sterft hij of zij ook in de echte wereld. Zodra de spelers dit horen, raken zij volledig in paniek en de chaos breekt uit.

Eén van de spelers is Asuna. En al kent ze de regels in de virtuele wereld nog niet, toch besluit ze op weg te gaan om het zwevende en torenhoge ijzeren kasteel, Aincrad, te veroveren. Terwijl de dagen voorbijgaan en de dood voortdurend op de loer ligt, heeft ze een noodlottige ontmoeting.

Dan volgt een onverwachte wending…

Overgeleverd aan de realiteit die zich voor haar ogen afspeelt, vecht Asuna met alles wat ze in zich heeft tot er iemand voor haar verschijnt: de afstandelijke, gesloten zwaardvechter Kirito…

Bron en foto: ©Film Incompany

Vorig artikel[Video] Nieuwe topfictie op Canvas: Domina – een sterke vrouw in het oude Rome
Volgend artikelNieuwe releasedatum: The Saint of the Impossible vanaf 19 mei in de bioscoop