Home Nieuws Film nieuws Nieuwe releasedatum: The Saint of the Impossible vanaf 19 mei in de...

Nieuwe releasedatum: The Saint of the Impossible vanaf 19 mei in de bioscoop

©M&N Film Distribution

Het bitterzoete drama The Saint of the Impossible is de verfilming van De Heilige Antonio van Arnon Grunberg. Een moord, een politie-inval en een foto van een mysterieus meisje: een jonge immigranten moeder in New York moet het geheime romantisch leven van haar tweelingzonen achterhalen om te ontdekken wat hen is gebeurd. The Saint of the Impossible is een deconstructie van de Amerikaanse droom en vanaf 19 mei in de bioscopen te zien.

De 20-jarige tweeling Adriano en Marcelo Durand maken hun speelfilmdebuut als de broers Paul & Tito. De rol van hun moeder wordt vertolkt door Magaly Solier (bekend uit Milk of Sorrow, waarvoor ze en Oscar nominatie ontving en een Gouden Beer won op het filmfestival van Berlijn). De Kroatische Tara Thaller (HBO’s Uspjeh / Success) speelt de rol van de mysterieuze Kristin.

‘De liefde laat je stomme dingen doen’. Dat gaat de latino-tweeling Paul & Tito ontdekken. De jongelingen zijn illegaal in New York, waar ze de kost verdienen als maaltijdbezorgers. Naast geldproblemen dreigt uitzetting. De tienerbroers denken dat het verlies van hun maagdelijkheid dé oplossing voor al hun ellende gaat zijn.

Daarom bidden ze tot de Heilige van Hopeloze Gevallen. Hun gebeden lijken eindelijk verhoord wanneer ze tijdens de hete zomer bij een taalles Kristin ontmoeten: een mooie, pittige Kroatische meid. Wat Paul en Tito niet weten, is dat Kirsten er haar eigen demonen en ideeën over de liefde op na houdt. Zo blijkt de Amerikaanse Droom een regelrechte val en nachtmerrie. Ook voor hun moeder Rafaella, die later probeert te achterhalen welk drama zich precies heeft afgespeeld door het geheime romantische leven van haar jongens boven tafel te krijgen.

The Saint of the Impossible is het regiedebuut van Marc Raymond Wilkens, naar een script van Lani-Rain Feltham en gebaseerd op Arnon Grunberg’s Boekenweekgeschenk uit 1998. In 2021 werd de film op diverse filmfestivals vertoond en viel in de prijzen: Filmfestival Kitzbühel in Oostenrijk (winnaar Best Feature Film), Love is Folly International Film Festival in Bulgarije (winnaar Best Actress – Magaly Solier), Zurich Film Festival in Zwitserland (winnaar Best Actress – Magaly Solier), Miami Film Festival in Amerika (nominatie Marc Raymond Wilkens) en São Paulo International Festival in Brazilië (nominatie Marc Raymond Wilkins).

Bron en foto: ©M&N Film Distribution

Vorig artikelSword Art Online the Movie -Progressive- Vanaf 17 februari te zien in de bioscoop
Volgend artikelThe Boys Presents: Diabolical onthult enkele van de maffe (en bekroonde!) stemacteurs in smakelijke nieuwe teaser