Home Nieuws Film nieuws Domino

[Review] Domino

Domino Directed by Brian de Palma Schønne Film Zilvermeer Productions Suroeste Filmas Photo Credit:Rolf Konow is a must

We gaan het in deze recensie hebben over de film Domino die door niemand minder dan Brian de Palma is geregisseerd. Deze regisseur staat bekend om zijn goede films Scarface, Mission Impossible en Carrie uit 1971. Na 2000 maakte hij wat minder goede films. De laatste film van deze regisseur was Passion uit 2012 en werd ook niet goed ontvangen.

De vraag is dus weet deze regisseur die toch topfilms op zijn naam heeft staan weer wat spectaculairs te brengen met Domino ?

Je gaat het weer lezen in een recensie van de jongerensite Planetzone.

We zijn in Kopenhagen waar rechercheurs Christian Toft en Lars Hansen al een enige tijd zorg dragen voor het veilig houden van de stad. De twee krijgen in de vroege ochtend een oproep betreft huiselijk geweld. De rechercheurs komen op locatie waar Lars wordt neergeschoten en Christian al gauw ontdekt dat hier veel meer speelt.

Er volgt een spannende achtervolging en na onderzoek is hij er van overtuigt dat de verdachte deel uitmaakt van een terroristische bende. Deze bende zou volgens Christian actief zijn in geheel Europa. Hij gaat met zijn bondgenoot Alex Boe richting meerdere Europese steden om het netwerk bloot te stellen. De twee moeten er voor zorgen dat er geen nieuwe slachtoffers vallen waarmee het kat en muis spel is begonnen.

Domino Directed by Brian de Palma Schønne Film Zilvermeer Productions Suroeste Filmas Photo Credit:Rolf Konow is a must

Ongeacht de mindere films na 2000 van Brian de Palma had ik toch een beetje hoop dat Domino weer een spectaculaire thriller zou zijn. De film bevat namelijk bekende acteurs, zoals Carice van Houten, Guy Pierce en Nikolaj Coster-Waldau. Echter was het budget voor deze film (7,8 miljoen) waardoor niet echt hetgeen is bereikt wat Brian de Palma had gewild.

De muziek in Domino is zo slecht nog niet, maar is naar mijn idee wel veel aanwezig waardoor de spanning soms wegvalt in het verhaal. Het camerawerk is ook wellicht niet wat je gewend ben van Brian de Palma films, maar ook dit is weer te herleiden naar het budget.

Gelukkig is het script wel overtuigend en zorgen de bekende acteurs dat het verhaal interessant is om te blijven kijken. Het zijn vooral Carice van Houten en Nikolaj Coster-Waldau die de film dragen en wat van deze film maken.

Domino Directed by Brian de Palma Schønne Film Zilvermeer Productions Suroeste Filmas Photo Credit:Rolf Konow is a must

Mijn conclusie is dan ook dat Domino een film is waar je gewoon lekker het verstand op nul moet zetten en laat je vermaken. Het is geen Brian de Palma waardige film, maar dat komt echt door het budget. De film Domino heeft het geluk dat deze goede acteurs bevat waardoor de film en het kat en muis spel die deze bevat, vermakelijk is om te kijken.

Domino is vanaf nu verkrijgbaar op dvd en bluray