Home Nieuws Film nieuws All the Old Knives

[Review] All the Old Knives

© Amazone Prime Video

Afgelopen weekend is er weer een nieuwe Prime Original film uitgekomen op Amazon Prime Video. Ik heb het over All the Old Knives, een drama-thriller geregisseerd door de Deense Janus Metz Pedersen. Dit is zijn eerste Engelse speelfilm. De belangrijkste rollen worden gespeeld door Chris Pine (Star Trek; Wonder Woman), Thandiwe Newton (Solo: A Star Wars Story), Jonathan Pryce (Pirates of the Caribbean) en Laurence Fisburne (The Matrix; John Wick).

Chris en Thandiwe spelen twee CIA-agenten en voormalige geliefden, die acht jaar na een terroristische aanval weer samenkomen om dit incident opnieuw te onderzoeken. De reden hiervoor is dat iemand binnen de CIA mogelijk de terroristen geholpen heeft. Via ondervragingen komen wij beetje bij beetje meer te weten over het incident. Het is dit aspect wat de film zo goed maakt: het spelen met de chronologie behoudt hier mijn aandacht continu. Ik was vooral positief verbaasd over de manier waarop losse en korte scènes uit het begin tegen het einde van de film ineens samenkomen. Verder krijgen we verschillende perspectieven mee uit het verre verleden (8 jaar geleden), het nabije verleden (2 weken geleden) en het heden, en op die manier komen we steeds een stapje dichter bij het antwoord op de vraag wie de terroristen hielp.

Het acteerwerk was goed, ik kon merken dat de acteurs wisten wat ze deden. In een interview noemde Chris Pine het script van deze film “één van de beste 3 scripts die ik ooit heb gelezen”. Gelukkig maar, want ook de dialogen moeten bijdragen aan het mysterieuze aspect van de film. Ze moeten ervoor zorgen dat we de aandacht behouden en meedenken.

Daarom zou ik dit eerder een mysterie dan een thriller noemen, want zoveel spannends gebeurt er eigenlijk niet. Na een trage opening luisteren we vooral mee naar de ondervragingen, en kijken we mee naar het verleden. Tegelijkertijd merkte ik dat ik mee ging denken met de hoofdpersonages, en in die zin is het mysterie-aspect perfect gebruikt in deze film. Ook het gebruik van onheilspellende muziek draagt hier goed aan bij. Stop er nog een geweldige twist en een emotioneel einde bij, en je hebt een prima film van 102 minuten.

De film wist mijn aandacht te behouden. Er is weinig actie, er is veel dialoog, en de film ontwikkelt zich traag, stapje voor stapje. Voor mij werkte dit prima, maar ik realiseer me dat niet iedereen weggelegd is om dat soort films te kijken. Dus heb je zin om een actieve houding aan te nemen en met de personages de ontknoping te achterhalen door continu terug in de tijd te graven, ga hem vooral kijken! Ik geef deze film een mooie 7.

Bron en foto © Amazon prime Video

RECENSIES OVERZICHT
Conclusie
7.0
Vorig artikelFoto’s Heroes Dutch Comic Con zondag 27 maart 1/3
Volgend artikelMenno de Boer nieuwe zendermanager NPO 3FM
review-all-the-old-knives Afgelopen weekend is er weer een nieuwe Prime Original film uitgekomen op Amazon Prime Video. Ik heb het over All the Old Knives, een drama-thriller geregisseerd door de Deense Janus Metz Pedersen. Dit is zijn eerste Engelse speelfilm. De belangrijkste rollen worden gespeeld door...