Home Nieuws Film nieuws Jarhead 4: Law of Return

[recensie] Jarhead 4: Law of Return

We gaan het in deze recensie hebben over het 4e deel in de reeks namelijk jarhead 4: law of return geregisseerd door  Don Michael Paul. Deze regisseur zat ook achter jarhead 2, death race 4 en 2 sniper films en dan kan je spreken van een echte actie regisseur. De vraag is weet hij met Jarhead 4 law of return ook een goede actie film te brengen ?

Je gaat het weer lezen in een recensie van de jongerensite planetzone.

Story

We kijken naar Majoor Ronan Jackson die verhuist is naar Israël voor zijn vrouw en daar gevechtspiloot is voor het Israëlische leger. Bij een opdracht wordt zijn vliegtuig neergeschoten door een raket als hij door een Syrisch gebied vliegt.  Hij weet de crash te overleven, maar wordt gevangen genomen door Golani Defense Forse, een militie van Hezbollah in Syrië. Omdat hij de zoon is van een senator uit Amerika en majoor in de Israeli Air Force wordt een groep soldaten op pad gestuurd. Deze staan onder leiding van Sergeant Dave Torres en riskeren hun eigen leven om Jackson te redden.

Het begin van Jarhead en de vervolgen

Het eerste deel van jarhead kwam uit in 2005 en was gebaseerd op een gelijknamige biografie van Marinier Anthony Swofford. Deze werd gevolgd in zijn dienstperiode van 1990 tot 1991 in de golfoorlog en was het begin van deze groeiende filmreeks.

Zo kregen we hierop jarhead 2: field of fire en Jarhead 3: The Siege, echter zat er voor deze vervolgen geen bioscooprelease zoals de eerste film. Ongeacht dat blijven de films elke keer een nieuw verhaal vertellen, met andere personages en staat een groep mariniers hierin centraal. Zodoende zijn we nu beland bij het vierde deel jarhead 4: law of return.

Het eerste deel had zelfs een sterrencast met onder andere Jamie Foxx, Jake Gyllenhaal en chris cooper echter was dit voor de vervolg films anders. We zagen in Jarhead 2 Cole Hauser (2 Fast 2 Furious) en Jarhead 3 zagen Scott Adkins (The Expandables 2).

Het vierde deel wordt gedragen door Devon Sawa die wordt bijgestaan door Robert Patrick die we vooral kennen als bad guy uit Terminator 2 Judgement Day.

Het verhaal is ook nogal inwisselbaar, er is veel macho gebrabbel en is er ook weer een liefdesverhaaltje aanwezig. Na een strijd tegen onder andere het Irak van Sadam en de Taliban, is dit keer de Hezbollah aan de beurt.

Het politieke wordt vooral vermeden en legt Don Michael Paul vooral de aandacht op de offers die deze mannen dagelijks maken in de oorlog.

Conclusie

Jarhead 4: Law of Return is ongeacht dat het niet vernieuwend is een goede actie film waar er genoeg te genieten valt. Het acteerwerk is wellicht niet zo sterk als in het eerste deel, maar ook deze niet al te bekende cast weet de actie en dialogen over te brengen.

Je krijgt door dit soort films ook respect voor de mariniers die dagelijks hun leven op het spel zetten in oorlogsgebieden.

Jarhead 4; Law of Return is vanaf nu verkrijgbaar op dvd en Blu-ray

https://www.planetzone.nl/win-jarhead-4-law-of-return-dvd-of-bluray/