Home Nieuws Film nieuws it chapter Two

[Recensie] it chapter Two

We gaan het in deze recensie hebben over de film It: chapter 2 die weer geregisseerd wordt door Andy Mischietti. Hij neemt ons opnieuw mee naar de wereld van die angstaanjagende clown Pennywise, gespeeld door Bill Skarsgård. Er wordt al gesproken over een derde deel, maar is dit tweede deel goed genoeg om aan een derde film te beginnen ?

Je gaat het weer lezen in een recensie van de jongerensite planetzone.

We zijn 27 jaar verder en bijna iedereen van de loserclub heeft Derry verlaten, behalve Mike in  dit geval. Het vertrek uit de angstaanjagende stad van clown Pennywise doet vreemde dingen met Richie, Eddie, Bill, Beverly, Ben en Stanley. Ze komen hier achter wanneer Mike hun belt met de mededeling dat Pennywise is teruggekeerd.  De loserclub moet terugkeren om hun belofte van 27 jaar geleden waar te maken. Als Pennywise terugkeert zullen ze hem voor eens en altijd moeten stoppen, maar of dit lukt, is nog maar de vraag.

Verleden en het nu

Het is leuk om te zien hoe deze vriendengroep in de loop der jaren is veranderd of eigenlijk helemaal niet. We kennen bijvoorbeeld Ben nog als stevige jongen, maar 27 jaar later is deze gegroeid tot een knappe vent.

Er wordt ook in It: Chapter 2 veel gebruik gemaakt van flashbacks naar de jeugdige jaren van de welbekende loserclub. Je kunt dit zeker een pluspunt noemen aangezien je de kans krijgt weer wat elementen uit het eerste deel te herinneren.

Deze flashbacks zorgen er ook voor dat je meer kunt inleven in de hoofdpersonages, die zich raar genoeg Pennywise niet meer kunnen herinneren. Het geeft ook de ruimte voor het emotionele gedeelte van de film door gebruik te maken van flashbacks. Als je het eerste deel heb gezien weet je dat Ben stiekem gevoelens had voor Beverly. Het gebruik van emoties maakt deze film menselijker en ook toegankelijk voor niet horror liefhebbers.

De verschillende gedaantes van Pennywise

Regisseur Andy Mischietti heeft er ook voor gekozen om Pennywise in andere gedaantes te tonen in dit 2e deel. We zien hem zoal als een enge oude vrouw, hoofd op poten en andere bizarre gedaantes. Deze gedaantes zorgen ook voor de nodige schrikmomenten dan wel spanning in dit ruim 2 uur durende film. De verschrikkelijke clown Pennywise wordt ook weer geweldig neergezet door Bill Skarsgård. Hij weet de diversen emoties van Pennywise duidelijk over te brengen met een dosis angst en gestoordheid.

Conclusie

It: Chapter 2 is weer een geslaagde film dat door de aanwezige emoties en nostalgie echt niet alleen voor de horrorliefhebber is om te kijken. De film zit naast het emotionele vol schrikmomenten, enge monsters en plaats je op het puntje van je stoel. Ondanks dat de film ruim 2 uur duurt, vliegt deze door de afwisselingen in het verhaal zo voorbij.

It: Chapter Two is vanaf 15 januari beschikbaar op 4K Ultra HD™, Blu-ray™ , DVD en Video on Demand.

Ook zijn It en It: Chapter Two vanaf 15 januari samen verkrijgbaar in een boxset. 

https://www.planetzone.nl/win-it-chapter-two-blurays/