Home Nieuws Film nieuws Recensie: Fast and furious Hobb en Shaw

Recensie: Fast and furious Hobb en Shaw

We gaan het in deze recensie hebben over fast and furious: Hobbs & Shaw wat een spin off is van de succesvolle fast and furious reeks. De fast and furious franchise bestaat ondertussen al uit 8 films en laat een toch wat andere soort film zien met deze spin off. De fast and furious films draaide vooral om snelle dan wel mooie auto’s en dat word met Hobbs &Shaw een beetje achtergelaten.

Weten ze alsnog met deze spin off een waardige film te brengen ?

Je gaat het weer lezen in een recensie van de jongerensite planetzone.

Het verhaal draait om 2 totaal verschillende mannen die noodgedwongen worden samen te werken om de wereld uiteraard te redden. De ene kant hebben we Luke Hobbs die we destijds als agent in fast and furious 7 en 8 al zagen.  De andere kant hebben we Deckard Shaw die opgegroeide in een nogal criminele familie en ook zagen in fast and furious 7 en 8. Deze 2 totaal verschillende karakters maken samen een bijzonder duo die elkaar eerst niet kunnen uitstaan. Het probleem is echter dat ze toch echt hun krachten moeten samenvoegen om de wereld te redden.

Als je de film heb gezien kan je niets anders zeggen dan dat Dwayne Johnson en Jason Statham een top duo zijn die we vaker samen willen zien werken. De twee heren brengen geweldige dialogen vol sarcasme en maken elkaar continu zwart door opmerkingen te maken.  Deze sarcasme en opmerkingen zorgen ervoor dat tussen de actie door de film gewoon lekker weg kijkt.

Ik spreek nu met namen over de helden in deze film, maar er kan natuurlijk geen slechterik ontbreken in een fast and furious film. De slechterik in deze film is Brixton (Idris Elba) die Hobbs en Shaw probeert te overtreffen met technische gadgets. Ongeacht ik zei dat de film niet helemaal om snelle auto’s draai kan je wel spannende achtervolging scenes verwachten. 

De word in deze achtervolgingen, technieken gebruikt die voor de nodige extra spanning bijdragen.

Het verhaallijn daarin tegen is wat van een fast and furious actiefilm kunt verwachten een slechterik die de wereld wil verwoesten en dit geval 2 helden die het moeten redden. Dit zorgt ervoor dat het verhaal voorbij vliegt, maar hebben ze wel de ruimte gegeven om de karakters te leren kennen.

De familieleden/oude vrienden van Hobbs en Shaw spelen hierin ook een rol en word er gewisseld tussen tropische eilanden, drukke steden en afgelegen gebieden. Deze locaties worden allemaal prachtig weergeven qua omgeving en is een genot om naar te kijken.

De film weet zich prima als spin off staande te houden en aan het einde van de film zijn er zoals je wellicht van marvel films gewend ben bonuscredits. Deze bonuscredits zouden zomaar een aanwijzing kunnen zijn naar een mogelijk tweede deel.

Mijn conclusie is dat fast and furious Hobb en Shaw een prima op zichzelf staande spin off is en de nodige actie combineert met een duidelijk verhaal.  Het zou dan ook echt geweldig zijn als er een vervolg komt of überhaupt een film waar Dwayne Johnson en Jason Statham samenwerken.  

Fast and furious Hobb en Shaw in te zien in de bioscoop

Vorig artikelPZTV IFA 2019: Otter + Pop, dat is handig!
Volgend artikelMeiden die tijdens stappen met hiv zijn besmet blijkt prank