Home Nieuws Film nieuws Pathé opent haar bioscopen 1 juni met uitgebreid protocol en diverse filmprogrammering

Pathé opent haar bioscopen 1 juni met uitgebreid protocol en diverse filmprogrammering

Pathé kijkt uit naar een geleidelijk opening van haar Pathé en Euroscoop bioscopen vanaf 1 juni. De bioscopen openen de deuren volgens het nieuwe protocol, waarin duidelijke richtlijnen staan hoe bezoekers en medewerkers 1,5 meter afstand kunnen houden. Ook worden er diverse hygiënemaatregelen genomen. Van 1 juni tot 1 juli geldt er een maximum capaciteit van 30 bezoekers per zaal en kunnen zij alleen vooraf online tickets kopen. De eerste films die zullen worden vertoond zijn films die net voor de sluiting in release waren, en op veler verzoek is Interstellar o.a. in IMAX te zien en zijn Harry Potter and the Deathly Hallows Part I+II voor het eerst in 4DX te zien. Vanaf 8 juni zijn er exclusieve voorpremières van de nieuwe Nederlandse film Rundfunk: Jachterwachter bij Pathé. De ticketverkoop start vandaag. 

Protocol

De veiligheid van onze bezoekers en medewerkers staat voor ons altijd op de eerste plaats. Wij zullen daarom opengaan aan de hand van een 1,5 meter protocol dat is opgesteld aan de hand van de richtlijnen van de overheid en de RIVM. Met deze richtlijnen kan iedereen 1,5 meter afstand houden van elkaar en in goede gezondheid en veiligheid de bioscopen weer bezoeken.

Maatregelen die Pathé neemt:

 • Er is een maximum zaalcapaciteit van 30 bezoekers per zaal, zodat er voldoende afstand is tussen bezoekers;
 • Bezoekers kunnen vooraf geen stoel kiezen, maar krijgen deze aangewezen door een medewerker;
 • Een medewerker helpt met het plaatsen van de bezoekers in de zaal en wanneer de bezoekers de zaal verlaten;
 • Er is een gespreide filmprogrammering: hiermee reguleren en minimaliseren wij de toestroom van onze bezoekers op hetzelfde moment;
 • Tussen voorstellingen zal extra in- en uitlooptijd worden gehanteerd, zodat bezoekers uit verschillende zalen elkaar niet hoeven te kruisen;
 • Er zijn diverse hygiënemaatregelen om bezoekers en medewerkers te beschermen, zoals kuchschermen en het veelvuldig schoonmaken van allerlei contactpunten zoals deurklinken en knoppen;
 • Er zal een aangepast aanbod van hapjes en drankjes zijn met meer voorverpakte producten;
 • In de gehele bioscoop zul je de richtlijnen van het protocol terugzien op o.a. posters;
 • Van tevoren stellen wij de bezoekers vragen over hun gezondheid. 

Richtlijnen voor bezoekers:

 • Kom met maximaal twee personen of met je huishouden. Kinderen onder de 12 jaar vormen de uitzondering, zij zijn in grotere groepen welkom onder begeleiding van maximaal twee volwassenen; waarbij de volwassenen – als zij geen huishouden vormen – onderling de 1,5 meter afstand in acht moeten nemen.
 • Kom niet naar de bioscoop als je ziekteverschijnselen hebt;
 • Koop tickets alleen vooraf online via website of app; het is momenteel niet mogelijk tickets in de bioscoop te kopen;
 • Houd altijd 1,5 meter afstand tijdens je bezoek van medebezoekers en van onze medewerkers;
 • Kom niet eerder dan 15 minuten voor aanvang van de film. Zo kunnen de bezoekersstromen goed worden gespreid;
 • Kom te voet, met de fiets of de auto naar Pathé. Maak zo min mogelijk gebruik van het OV;
 • Verlaat de bioscoop direct als de film is afgelopen. Dit gebeurt in de zaal onder begeleiding van onze medewerkers;
 • We doen het samen, wees lief voor elkaar.

Jacques Hoendervangers, Algemeen Directeur Pathé Theatres B.V.: “Als gevolg van de 1,5 meter maatregelen zullen wij een sterk gereduceerde capaciteit hebben met een maximum van 30 bezoekers per zaal. Uiteraard zal dit consequenties hebben voor de omzet voor Pathé. Maar het is beter om nu het verlies enigszins te beperken dan om helemaal niets te doen. Onze ticketprijzen blijven echter ongewijzigd. We kijken er vooral naar uit om onze bezoekers eindelijk weer vanaf 1 juni in onze bioscopen te kunnen ontvangen en van de beste films in de beste kwaliteit te kunnen voorzien en dat onze medewerkers in het theater weer aan het werk kunnen.”

Content

Pathé gaat open met een aantal mooie films. De eerste films die zullen worden vertoond zijn films die net voor de sluiting in release waren zoals Bloodshot, De Beentjes van St. Hildegard en Onward. Op veler verzoek zal Interstellar o.a. in IMAX te zien zijn, en zijn Spider-man: Far from home en Harry Potter and the Deathly Hallows Part I+II voor het eerst in respectievelijk ScreenX en 4DX te zien. Vanaf 8 juni zijn er exclusieve voorpremières van de nieuwe Nederlandse film Rundfunk: Jachterwachter bij Pathé.

Jacques Hoendervangers: “Het aanbod van nieuwe titels is op korte termijn minder groot dan we zouden willen. Maar wij zijn ervan overtuigd dat wij met onze programmering een mooie mix hebben van nieuwe en oude films. Daarnaast bieden wij bezoekers een bijzondere filmbeleving en een fijn en veilig uitje. Onze bezoekers geven aan niet te kunnen wachten om films weer op het grote doek te zien. Wij ontvangen hen graag vanaf 1 juni in onze bioscopen, met het beste beeld en geluid, de meest comfortabele stoelen en onze speciale filmtechnieken zoals 4DX, Dolby Cinema, IMAX en ScreenX voor een optimale beleving.”

Filmfans kijken uit naar de heropening

Uit onderzoek van Pathé onder haar bezoekers* blijkt dat 98% van de respondenten niet kan wachten om weer naar de bioscoop te gaan. 86% van de respondenten verwacht als eerste uitje weer naar de bioscoop te gaan. En maar liefst tweederde van de bezoekers verwacht zelfs binnen een week na opening van de bioscopen weer naar de film te gaan. 

De voorverkoop start vandaag om 11.00 uur via www.pathe.nl/films en www.euroscoop.nl.  

Bron © Pathé