Home Nieuws Film nieuws Openingsfilm Movies that Matter Festival ’22 bekend

Openingsfilm Movies that Matter Festival ’22 bekend

©Herrie TV & Film

De film Navalny opent op vrijdag 8 april het Movies that Matter Festival. Regisseur Daniel Roher vertelt het bloedstollende verhaal van de moordpoging in 2020 op de Russische oppositieleider Aleksej Navalny. Navalny won de Audience Award: U.S. Documentary en de Festival Favourite Award op Sundance Film Festival 2022.

“Navalny schetst een beeld van een land dat steeds dieper de duisternis in zakt. Het jarenlange inperken van vrijheden en de huidige oorlog in Oekraïne laten zien hoe gevaarlijk Rusland onder Vladimir Poetin is geworden. Voor mij illustreert onze openingsfilm glashelder wat er kan gebeuren wanneer één man ongebreidelde macht naar zich toetrekt. Wat er gebeurt wanneer zo’n leider volstrekt niet meer luistert naar tegenspraak en er een eigen realiteit op na houdt. Voor Movies that Matter is het blootleggen van situaties waarin mensenrechten in het geding zijn uiterst urgent.”

Het Movies that Matter Festival 2022 vindt plaats van vrijdag 8 tot en met zaterdag 16 april in Den Haag, door het land en online. De kaartverkoop start op donderdag 24 maart. 

Bron en foto: Herrie TV & Film

Vorig artikelWilly bedankt de kijkers voor hun respect in ‘De Vuilste Jobs van Vlaanderen’
Volgend artikelNetflix onthult trailer van Marokkaans-Belgische tragikomedie Grond