Home Nieuws Film nieuws Nieuwe trailer Just Mercy gelanceerd

Nieuwe trailer Just Mercy gelanceerd

Michael B. Jordan (“Black Panther”, “Creed”, “Creed II”) en Oscar®winnaars Jamie Foxx (“Ray”, “Baby Driver”, “Django: Unchained”) en Brie Larson (“Room”, “The Glass Castle”, “Captain Marvel”) spelen de hoofdrollen in “Just Mercy”, een meeslepend drama dat een van de belangrijkste verhalen van onze tijd naar het grote scherm brengt.

De bekroonde filmmaker Destin Daniel Cretton (“The Glass Castle”, “Short Term 12”) regisseerde de film op basis van een mede door hem geschreven scenario, gebaseerd op de prijswinnende non-fictiebestseller van Bryan Stevenson.

In het intense, op feiten gebaseerde “Just Mercy” volgen we de jonge advocaat Bryan Stevenson (Jordan) en zijn historische strijd voor gerechtigheid. Na zijn studie aan Harvard kan Bryan kiezen uit tal van lucratieve banen. Maar in plaats daarvan gaat hij naar Alabama om gevangenen te verdedigen die ten onrechte zijn veroordeeld of niet de juiste juridische bijstand hebben gekregen. Hij krijgt daarbij steun van de plaatselijke advocaat Eva Ansley (Larson). Een van zijn eerste en meest controversiële zaken is die van Walter McMillian (Foxx), die in 1987 ter dood is veroordeeld voor de geruchtmakende moord op een 18-jarig meisje, ondanks een overvloed aan ontlastend bewijs en het feit dat de enige getuigenverklaring tegen hem afkomstig is van een crimineel met een motief om te liegen. In de jaren daarna raakt Bryan verwikkeld in een juridisch en politiek steekspel en krijgt hij te maken met openlijk racisme in zijn strijd voor Walter en andere gedetineerden, waarbij hij wordt tegengewerkt door het systeem.

In de film zien we verder Rob Morgan (“Mudbound”) als Herbert Richardson, die ook in de dodencel zijn lot afwacht; Tim Blake Nelson (“Wormwood”) als Ralph Myers, wiens cruciale getuigenis tegen Walter McMillian in twijfel wordt getrokken; Rafe Spall als Tommy Chapman, de officier van justitie die uit alle macht tracht Walters veroordeling in stand te houden; O’Shea Jackson Jr. (“Straight Outta Compton”) als Anthony Ray Hinton, een andere ten onrechte ter dood veroordeelde gevangene voor wie Bryan zich inzet; en Karan Kendrick (“The Hate U Give”) als Walters echtgenote Minnie McMillian, die haar man terzijde staat.

De film is geproduceerd door de tweemaal voor een Oscar® genomineerde Gil Netter (“Life of Pi”, “The Blind Side”), Asher Goldstein (“Short Term 12”) en Michael B. Jordan. Uitvoerend producenten zijn Bryan Stevenson, Mike Drake, Niija Kuykendall, Gabriel Hammond, Daniel Hammond, Scott Budnick, Jeff Skoll en Charles D. King. Cretton schreef het scenario samen met Andrew Lanham (“The Glass Castle”), gebaseerd op het boek Just Mercy: A Story of Justice and Redemption van Stevenson. Dat werd in 2014 uitgegeven door Spiegel & Grau en stond meer dan 150 weken in de bestsellerlijst van The New York Times. Het werd ook uitgeroepen tot een van de beste boeken van het jaar door een aantal toonaangevende media, waaronder TIME Magazine. Stevenson won voor het boek tevens de Andrew Carnegie Medal for Excellence, een NAACP Image Award en de Dayton Literary Peace Prize voor non-fictie.
Het creatieve team achter de schermen van Cretton bestaat uit cameraregisseur Brett Pawlak, productiedesigner Sharon Seymour, editor Nat Sanders en componist Joel P. West, die allemaal eerder met Cretton samenwerkten aan “The Glass Castle”. Ze worden bijgestaan door kostuumontwerper Francine Jamison-Tanchuck (“Detroit”, “Roman J. Israel, Esq.”).

Warner Bros. Pictures presenteert, in samenwerking met Endeavour Content/One Community/Participant Media/Macro, een Gil Netter productie, een Outlier Society productie, “Just Mercy”. De film zal wereldwijd worden gedistribueerd door Warner Bros. Pictures.

“Just Mercy” is vanaf 16 januari 2020 in de Nederlandse bioscoop te zien.