Home Nieuws Film nieuws Nederlandse cast en crew El Houb aanwezig op wereldpremiere Frameline Film Festival

Nederlandse cast en crew El Houb aanwezig op wereldpremiere Frameline Film Festival

© Gusto Entertainment

Het urgente El Houb is vannacht (Nederlandse tijd) feestelijk in wereldpremière gegaan op de 46e editie van het Frameline Film Festival in San Francisco (USA). Het Nederlandse team van El Houb, bestaande uit hoofdrolspeler Fahd Larhzaoui, regisseur Shariff Nasr, producenten Joram Willink en Piet-Harm Sterk (BIND) en editor Michiel Boesveldt waren vol trots aanwezig op het grootste LHBTIQAP+filmfestival ter wereld. El Houb schetst een tragikomisch beeld over de zwijgcultuur binnen een Arabische familie. De film is inmiddels aangekocht voor een bioscooprelease in Amerika en Canada. In Nederland brengt Gusto Entertainment El Houb op 13 oktober uit in de bioscoop.

© Gusto Entertainment

“We hebben er negen jaar over gedaan om deze film te maken, van de start tot nu”, aldus regisseur Shariff Nasr. “Het is een eer dat we een wereldpremière kunnen hebben in de stad van Harvey Milk.” Hoofdrolspeler Fahd Larhzaoui vult aan, vanaf de rode loper van het beroemde Castro Theatre: “Het is een eer om hier te zijn en jullie dit liefdesverhaal te kunnen laten zien.”

In het speelfilmdebuut van Shariff Nasr (regie en scenario) vertolkt Fahd Larhzaoui (Papadag, Moordvrouw) de hoofdrol van de Marokkaans-Nederlandse Karim. De internationaal bekende acteurs Lubna Azabal (Paradise Now) en Slimane Dazi (Un Prophète) spelen de ouders van Karim, die naar zijn ouderlijk huis in Rotterdam terugkeert om hen te vertellen dat hij op mannen valt. Na jaren schone schijn ophouden, is het hoge woord er eindelijk uit. Maar zijn ouders besluiten om zijn dappere bekentenis te negeren. Door de moeizame gesprekken die volgen, realiseert Karim zich dat hij de zwijgcultuur in het gezin moet doorbreken en de confrontatie met zijn naasten nu echt moet aangaan.

El houb

Naast Fahd Larhzaoui, Lubna Azabal en Slimane Dazi spelen Nederlandse acteurs Emmanuel Ohene Boafo (winnaar van Louis d’or 2021) (Herman vermoordt mensen, White Berry) en Nasrdin Dchar (Rabat, Mocro Maffia) belangrijke rollen. Regisseur Shariff Nasr schreef het scenario samen met Philip Delmaar (Zenith, Keizersvrouwen, Zuidas).

De film is geproduceerd door Joram Willink van productiehuis BIND, bekend van bekroonde films De Veroordeling, Mijn bijzonder rare week met Tess en Gluckauf en de podcast De Deventer Mediazaak. In coproductie met VPRO en ondersteund door Nederlands Filmfonds, CoBO, NPO-fonds en Netherlands Production Incentive.

El houb is Vanaf 13 oktober in de bioscoop te zien

Bron en foto © Gusto Entertainment

Vorig artikelDisneyland Paris lanceert haar eerste officiële Nederlandse luister en video podcast Op Weg naar de Magie met Michiel Veenstra en Gioia Parijs
Volgend artikelBus Belgica: Studio Brussel rijdt de hele zomer door het land en zendt live uit vanop de beste festivals en events
Ik ben de eigenaar van Planetzone