Home Nieuws Film nieuws Marokkaanse bruiloft viert feest met Gouden Film

Marokkaanse bruiloft viert feest met Gouden Film

Soumaya Ahouaoui & Walid Benmbarek met de Gouden Film Award. ©Nederlands Film Festival/Friso Spoelstra

Marokkaanse bruiloft heeft de Gouden Film behaald. Honderdduizend bioscoopbezoekers hebben de romantische komedie van Johan Nijenhuis, in co-regie met Mina El Hannaoui, gezien. Marokkaanse bruiloft gaat over de Nederlands-Marokkaanse Yasmine, gespeeld door Soumaya Ahouaoui, die heen en weer geslingerd wordt tussen haar carrière als advocaat en de wens van haar familie dat ze snel gaat trouwen. Marokkaanse bruiloft is de derde Nederlandse film die dit jaar is bekroond met de Gouden Film Award. De Gouden Film Award is een initiatief van het Nederlands Film Festival en wordt ondersteund door het Nederlands Filmfonds en het Abraham Tuschinski Fonds.

Over de film
Yasmine heeft maar één droom: een succesvol advocaat te worden. Ze werkt er keihard voor, maar haar omgeving maakt zich zorgen om haar vrijgezelle status. Aangemoedigd door haar vriendinnen dwingt Yasmine zichzelf om open te staan voor de liefde en dan vindt ze plots niet één, maar zelfs twee leuke mannen op haar pad. Terwijl in haar omgeving het ene na het andere bruiloftsfeest gevierd wordt, groeien Yasmine’s twijfels. Waar de succesvolle arts steeds meer op haar zenuwen werkt, is de stoere monteur ineens haar cliënt in de rechtbank. Hoe weet ze zeker dat ze de juiste keuze maakt?

Over de productie
De regie van Marokkaanse bruiloft is in handen van Johan Nijenhuis naar het script van Aliefka Bijlsma en co-scenarist Mina El Hannaoui met een bijdrage van Jelle Posthuma. In Marokkaanse bruiloft zijn o.a. de volgende acteurs te zien: Soumaya Ahouaoui, Walid Benmbarek, Nora El Koussour, Pip Pellens, Nabil Aoulad Ayad, Liza Sips, Numidia El Morabet, Tjebbo Gerritsma, Omar Addahaf, Fatima Khanfour, Mohammed Chaara, Esma Abouzahra en Ciraj Amalal. De film is geproduceerd door Johan Nijenhuis & Co in samenwerking met Mina el Hannaoui en coproducent AVROTROS. De speelfilm is tot stand gekomen met bijdragen van het Nederlands Filmfonds, de Netherlands Film Production Incentive, Abraham Tuschinski Fonds en CoBO. Distributeur Dutch FilmWorks brengt Marokkaanse bruiloft uit in 100 bioscopen.

Bron: Nederlands Film Festival Foto ©Nederlands Film Festival/Friso Spoelstra

Vorig artikelWIN! Marry Me bluray
Volgend artikelBert van Marwijk naar MVV Maastricht als leercoach