Home Nieuws Film nieuws Korte animatiefilm Mind My Mind bekroond met Kristallen Film”

Korte animatiefilm Mind My Mind bekroond met Kristallen Film”

De half uur durende animatiefilm Mind My Mind heeft meer dan 10.000 bezoekers naar de bioscoop getrokken en heeft daarmee de Kristallen Film-status behaald. Mind My Mind is de eerste zelfstandig geprogrammeerde korte film die de Kristallen Film Award in ontvangst neemt. De Kristallen Film, een initiatief van het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds, wordt maandag 10 februari feestelijk overhandigd aan regisseur Floor Adams. Sinds de première in 2019 maakte Mind My Mind een ware internationale zegetocht langs talrijke filmfestivals van Tribeca en Stuttgart tot Cinenima in Portugal en Go Short in Nijmegen. De film is gerekend tot de tien beste korte animatiefilms ter wereld van 2019 en werd geplaatst op de shortlist voor de Oscar voor Beste Korte Animatiefilm.

Het is bijzonder dat een korte film een autonome release in de bioscopen en filmtheaters krijgt. Fijn om te zien dat het publiek dit waardeert met meer dan 10.000 bezoekers in twee en een halve week. Deze mijlpaal bekronen wij met veel trots met de Kristallen Film.”, aldus het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds.

Mind My Mind is een treffende, ontroerende en optimistische verbeelding van een leven met autisme. In een prachtige handgetekende animatie geeft regisseur Floor Adams op een originele manier een inkijk in deze, ook voor niet-autisten regelmatig herkenbare, wereld.

Floor Adams is verantwoordelijk voor het scenario, de regie en coproductie van Mind My Mind. De film is geproduceerd door CinéTé Filmproduktie bv, Fabrique Fantastique en Curious Wolf. Periscoop Film verzorgt de filmdistributie van Mind My Mind, die in release ging op 16 januari en momenteel in 26 bioscopen draait.

De Gouden Film, Platina Film en Diamanten Film worden door het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds toegekend wanneer er voor een Nederlandse film tijdens de roulatie respectievelijk 100.000, 400.000 en 1.000.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht. De Kristallen Film wordt uitgereikt aan Nederlandse documentaires en per 2020 aan korte films die 10.000 bioscoopbezoekers hebben getrokken.