Home Nieuws Film nieuws Jimmy Kimmel presenteert 95ste Oscar-uitreiking® live op FilmBox

Jimmy Kimmel presenteert 95ste Oscar-uitreiking® live op FilmBox

© Filmbox

Oscars in Nederland live te zien op 12 maart 2023 op basiszender FilmBox

Uitvoerend producenten en showrunners Glenn Weiss en Ricky Kirshner hebben bekendgemaakt dat de bekroonde talkshowhost Jimmy Kimmel opnieuw de Oscar-uitreiking presenteert. Ook in 2017 en 2018 nam Kimmel de presentatie voor zijn rekening. Nederlandse kijkers kunnen in de nacht van zondag 12 op maandag 13 maart 2023 de 95ste Oscar-ceremonie live volgen op FilmBox, gevolgd door een uitgebreide samenvatting op maandagavond. Net als de spraakmakende 94ste editie zijn ook de komende prestigieuze Academy Awards exclusief te zien bij de zender. Het filmkanaal is beschikbaar in het basispakket van Ziggo (kanaal 100), Canal Digitaal (kanaal 14), DELTA (kanaal 34), Caiway (kanaal 22), Online.nl (kanaal14), Kabelnoord, Plinq, SKP, Trined en Breedband Helmond.

© photo credit ABC Jeff Lipsky

Perfecte host
“We zijn enorm blij om Jimmy Kimmel terug te zien op het podium. We zijn ervan overtuigd dat hij er klaar voor is en iedereen aan het lachen krijgt” zeggen Weiss en Kirshner. “Jimmy is de perfecte presentator om de uitmuntende acteurs en films te eren. Zijn liefde voor films, zijn ervaring met live televisie en zijn band met het publiek zorgen voor een onvergetelijke ervaring voor de miljoenen kijkers wereldwijd”, zeggen Academy CEO Bill Kramer en Academy President Janet Yang. Kimmels reactie: “Voor de derde keer uitgenodigd worden om de Oscars te hosten is een grote eer of een valstrik. Hoe dan ook, ik ben de Academy dankbaar dat ze me zo snel hebben gevraagd nadat iedereen voor de eer heeft bedankt.” Kimmel is presentator en uitvoerend producent van ABC’s Jimmy Kimmel Live! en tekende onlangs een contractverlenging van drie jaar. Dat maakt hem een van de langstlopende talkshowhosts in de Amerikaanse televisiegeschiedenis. De 95ste Oscar-uitreiking vindt plaats op zondag 12 maart 2023 in het Dolby® Theatre in Ovation Hollywood en wordt wereldwijd live uitgezonden.

© FilmBox

René Mioh

Filmkenner René Mioch doet voor basiszender FilmBox live verslag van de 95ste Oscar®-uitreiking. Vanuit Soho House Amsterdam ontvangt Mioch gasten uit de filmwereld en brengt hij tijdens de breaks live updates van het prestigieuze prijzengala. In de nacht van zondag 12 op maandag 13 maart kunnen kijkers vanaf 00:25 uur op FilmBox een OSCAR Preview met René Mioch zien, en vanaf 00:30 de rode loper en liveshow volgen. En wie geen nachtbraker is kan op maandag 13 en dinsdag 14 maart om 20:30 uur een uitgebreide samenvatting van de ceremonie bekijken.

De live-updates met René Mioch worden voorzien vanuit SoHo House in Amsterdam. De technische realisatie wordt mogelijk gemaakt in samenwerking met vooraanstaande broadcast-partners, waaronder EMG Nederland en RedBee Media.

Bron: FilmBox