Home Nieuws Film nieuws Italiaanse film winnaar EFA Young Audience Award – Beste Europese jeugdfilm / keuze van 2000 kinderen uit 32 landen.

Italiaanse film winnaar EFA Young Audience Award – Beste Europese jeugdfilm / keuze van 2000 kinderen uit 32 landen.

0
Italiaanse film winnaar EFA Young Audience Award – Beste Europese jeugdfilm / keuze van 2000 kinderen uit 32 landen.

Vanwege de Coronavirus-pandemie konden de oorspronkelijk geplande bioscoopvoorstellingen van de jeugdfilms die genomineerd waren voor de EFA Young Audience Award niet doorgaan. 

Genomineerd waren:

MIO FRATELLO RINCORRE I DINOSAURI (MY BROTHER CHASES DINOSAURS) van regisseur Stefano Cipani,  de Nederlandse film MIJN BIJZONDERE RARE WEEK MET TESS van regisseur Steven Wouterlood, en ROCCA VERÄNDERT DIE WELT (ROCCA CHANGES THE WORLD) van regisseur Katja Benrath.

De juryleden in de leeftijd van 12 tot 14 jaar bekeken de drie genomineerde films online op Festival Scope, kregen de gelegenheid om de films in verschillende videogroepen te bespreken en brachten vervolgens hun stem online uit. Gepresenteerd door voormalig YAA-jurylid Ivana Noa werd de 30 minuten durende prijsuitreiking live gestreamd op yaa.europeanfilmawards.eu, waar het beschikbaar blijft voor degenen die de uitzending hebben gemist. Zichtbaar ontroerd bedankte de winnende regisseur Stefano Cipani zijn supporters en producenten; “Ik weet niet wat ik moet zeggen, ik ben zo opgewonden!”  

De YAA blijft voor het grote publiek verschillende platforms bieden om de genomineerde films te bekijken: EFA Productions, het eigen productiebedrijf van EFA, brengt de EFA Young Audience Award-films in heel Europa uit op Video on Demand (T-VoD) platforms zoals iTunes, Google Play, Microsoft en Pantaflix, op het regionale Balkan-platform Cinesquare, maar ook op locale platforms zoals Filmin!

EFA Productions werkte voor dit initiatief samen met Under The Milky Way met de steun van Creative Europe – het Media-programma van de Europese Unie om de genomineerde films het hele jaar door beschikbaar te stellen voor jonge kijkers. Nu hebben degenen die niet konden deelnemen aan het EFA Young Audience Award-evenement ook de mogelijkheid om de genomineerde films online te bekijken. Ontdek waar je ze kunt zien op yaa.europeanfilmawards.eu

De EFA Young Audience Award werd georganiseerd en gepresenteerd door de European Film Academy en EFA Productions met de steun van Mitteldeutsche Medienförderung (MDM) en Creative Europe – het Media Sub-programma van de Europese Unie. De nationale YAA evenementen werden georganiseerd met de steun van de verschillende nationale partners.

Bron © European Film Academy