Home Nieuws Film nieuws IFFR 2022 gaat opnieuw online

IFFR 2022 gaat opnieuw online

© IFFR

Vanwege de opkomst van de Omikronvariant in Europa en de lockdown die sinds 19 december in Nederland geldt, kiest International Film Festival Rotterdam (IFFR) ervoor het festivalprogramma in aangepaste vorm online te laten plaatsvinden. Via IFFR.com biedt de 51ste editie een selectie films (beschikbaar in Nederland) en IFFR Talks (wereldwijd beschikbaar). IFFR Pro-evenementen zoals CineMart en Rotterdam Lab vinden ook online plaats. Begin januari wordt tijdens een persconferentie meer bekendgemaakt over het festivalformat en het programma.

Sinds 19 december geldt van overheidswege een complete lockdown in Nederland. Niet-essentiële winkels, theaters, scholen, musea en horeca zijn op advies van het RIVM gesloten. Deze maatregelen gelden ten minste tot 14 januari 2022

Vanwege de continu veranderende maatregelen en beperkingen omtrent Covid-19, heeft de organisatie het moeilijke besluit genomen om de komende editie van het IFFR online te laten plaatsvinden in kleinere vorm. De eerder aangekondigde plannen voor een omvangrijk programma op locatie waarbij filmliefhebbers uit binnen- en buitenland bijeenkomen in Rotterdam is niet langer haalbaar. Zelfs als de maatregelen op 14 januari worden opgeheven, gaat het vanwege de omvang van het festival niet lukken om op het laatste moment te schakelen naar een fysiek evenement.

IFFR beseft dat deze moeilijke beslissing filmmakers en filmliefhebbers hard raakt. Het festival zal er nog steeds alles aan doen om hen met elkaar in verbinding te brengen via een online programma. Alleen in aangepaste vorm kan het festival de veiligheid van publiek, medewerkers en gasten garanderen in de huidige omstandigheden.

Een aangepast IFFR 2022 online

Het programma van IFFR 2022 wordt afgeslankt tot een selectie films, online beschikbaar voor Nederlands publiek, en een reeks IFFR Talks met filmmakers, online wereldwijd beschikbaar – via IFFR.com. Het educatieprogramma van het festival wordt aangepast of verzet naar later in het jaar om zoveel mogelijk leerlingen en studenten kennis te laten maken met door IFFR gecureerde cinema

www.IFFR.com

Bron en foto © IFFR