Home Nieuws Film nieuws Happy New Film Year – De grootste nieuwjaarsborrel van Nederland met Fijn...

Happy New Film Year – De grootste nieuwjaarsborrel van Nederland met Fijn Weekend

© Pieter Wouters

[Romantiek, komedie] Op 18 januari 2023 trappen bioscoopbezoekers het nieuwe filmjaar gezamenlijk af met de grootste nieuwjaarsborrel van Nederland! Onder het genot van een glaasje bubbels luidt heel Nederland een Happy New Film Year in met de feelgood comedy Fijn Weekend.

Bioscopen door het hele land, waaronder die van Pathé, Vue Cinemas en Kinepolis, organiseren tegelijk op 18 januari 2023 een nieuwjaarsborrel onder de noemer Happy New Film Year. Een nieuwe traditie is geboren: proosten op het nieuwe jaar met een nieuwe film van Nederlandse bodem. De hilarische en hartverwarmende film Fijn Weekend heeft de eer het Happy New Film Year 2023 als eerste feestelijk af te trappen. Start 2023 met de unieke feelgood-bioscoopervaring van Fijn Weekend én een glaasje bubbels!

Daan van den Nouweland, producent Fijn Weekend: “Happy New Film Year is ontstaan omdat wij op een unieke manier het nieuwe bioscoopjaar wil beginnen. Nederland is een land van tradities en mijn filmhart wil daar graag een nieuwe traditie aan toe voegen. Op deze manier hopen wij dat de combinatie Bubbels & Bios ervoor zorgt dat het Nederlandse publiek in 2023 volop naar de bioscoop en naar de film Fijn Weekend gaat!”

Jon Karthaus, regisseur Fijn Weekend: “Ik ben ontzettend blij met de eer om met Fijn Weekend de aftrap te geven voor de eerste Happy New Film Year. Onze cast en crew heeft geprobeerd een zo mooi, hilarisch, romantisch en eerlijk verhaal neer te zetten. Wij proosten al op het fantastische eindresultaat van de film Fijn Weekend en hopen dat het publiek net zo enthousiast met ons mee gaat proosten!”

In de Franse Bourgogne komt een hechte vriendengroep bij elkaar voor een herdenkingsweekend om hun overleden vriend te eren. Maar als de weduwe onverwachts haar nieuwe liefde aan de groep introduceert, groeit het weekend uit tot een rollercoaster aan emoties waarin de onderlinge verhoudingen volledig op scherp komen te staan. Fijn Weekend staat garant voor humor, emotie, chaos, intriges en spanning.

© Pieter Wouters

Cast

De Franse Bourgogne is het decor van dit bijzondere verhaal over liefde, vriendschap en rouw. Regisseur Jon Karthaus (Costa!!, Bella Donna’s, Homies) schreef samen met medespelers Steef de Bot (Bankier van het verzet, Ik wist het, Vliegende Hollanders), Lisa Zweerman (Smeris, Riphagen, Costa!) en Kay Greidanus (Huisvrouwen bestaan niet, Zwaar Verliefd!, Riphagen) het scenario. Daarnaast spelen Sarah Chronis (Zwaar Verliefd! Nieuwe buren, Bloedlink), Carolien Karthaus-Spoor (Toscaanse Bruiloft, Zwarte Tulp, Diepe Gronden) en Aus Greidanus Sr. (Swanenburg, de 12 van Oldenheim) de andere hoofdrollen. Fijn Weekend wordt geproduceerd door Johnnywood Film & Streaming en in de bioscoop uitgebracht door M&N Media Group op 19 januari 2023.

Credits
Cast: Jon Karthaus, Carolien Karthaus-Spoor, Kay Greidanus, Sarah Chronis, Steef de Bot, Aus Greidanus Sr. en Lisa Zweerman | Regie: Jon Karthaus | Scenario: Steef de Bot, Lisa Zweerman, Kay Greidanus & Jon Karthaus | Director of Photography: Max Maloney | Producent: Johnnywood Film & Streaming en Daan van den Nouweland | Distributie: M&N Media Group

Deel je toastmoment met de hashtag #happynewfilmyear
en vier deze nieuwe traditie met het hele land.

Bron: M&N Film Distribution foto © Pieter Wouters