Home Film nieuws Films BE Trailer Blinded By The Night gelanceerd

Trailer Blinded By The Night gelanceerd

BLINDED BY THE LIGHT

Een inspirerend drama van schrijver, regisseur en producent Gurinder Chadha (“Bend It Like Beckham”), op de muziek en teksten van de tijdloze klassiekers van Bruce Springsteen.

“Blinded by the Light” vertelt het verhaal van Javed (Viveik Kalra), een Britse tiener van Pakistaanse komaf, die opgroeit in het Engelse stadje Luton in 1987. In een periode van racisme en economische malaise schrijft Javed gedichten om te ontsnappen aan de intolerantie van de stad en de starheid van zijn traditionele vader. Als een klasgenoot hem de muziek van “The Boss” laat horen, ziet Javed de parallellen tussen de arbeidersklasse waartoe hij behoort en de indringende teksten van Springsteen. Voor hem is die muziek de uitlaatklep om met zijn eigen unieke stem uiting te geven aan de dingen waar hij van droomt.

“Blinded by the Light” is gebaseerd op Greetings from Bury Park, de bekroonde memoires van Sarfraz Manzoor. Het is een opbeurend verhaal over moed, liefde, hoop, familie en de unieke wijze waarop muziek de menselijke geest verheft.

De film is geregisseerd en geproduceerd door Chadha en geschreven door Manzoor, Chadha en Paul Mayeda Berges. De muziek en poëtische songteksten zijn van Springsteen, die Chadha zijn zegen voor het maken van deze film gaf.

De hoofdrollen worden gespeeld door Viveik Kalra, Hayley Atwell, Rob Brydon, Kulvinder Ghir, Nell Williams, Dean-Charles Chapman en Aaron Phagura.

De regie is in handen van Gurinder Chadha en het scenario is geschreven door Sarfraz Manzoor, Chadha en Paul Mayeda Berges. Geproduceerd door Jane Barclay, Chadha en Jamal Daniel. Paul Mayeda Berges, Hannah Leader, Tory Metzger, Tracy Nurse, Stephen Spence, Peter Touche en Renee Witt zijn de uitvoerend producenten.

Tot het creatieve team achter de schermen behoren cameraregisseur Ben Smithard, productieontwerper Nick Ellis, filmmonteur Justin Krish en kostuumontwerper Annie Hardinge. De originele filmmuziek is gecomponeerd door A.R. Rahman.

Een film van New Line Cinema, gedistribueerd door Warner Bros. Pictures.

“Blinded by the Light” is vanaf 22 augustus in de Nederlandse bioscoop te zien.