Home Film nieuws Films NL Start bouwwerken Kinepolis Haarlem

Start bouwwerken Kinepolis Haarlem

Kinepolis zal midden oktober de bouwwerken aanvatten voor de bouw van een nieuwe bioscoop in Centrum Schalkwijk in Haarlem, Nederland. Vandaag vindt de starthandeling plaats voor de bouw van het Floridablok, waarvan de bioscoop deel zal uitmaken. De bioscoop zal 6 zalen en 934 zitplaatsen tellen en alle zalen worden voorzien van laserprojectie. Kinepolis verwacht er 330 000 bezoekers per jaar te ontvangen.

De opening van een nieuwe bioscoop past in de herontwikkeling van Centrum Schalkwijk. Projectontwikkelaar AM heeft een overeenkomst gesloten met Syntrus Achmea Real Estate & Finance voor de verkoop van 156 appartementen en met Portico Investments over de afname van 6.500m² commerciële ruimte. De multifunctionele gebiedsontwikkeling Schalkstad omvat daarnaast een bovengrondse parkeergarage met 600 parkeerplaatsen, een nieuwe toegangsbrug tot het gebied en de inrichting van de openbare ruimte, die in opdracht van de gemeente Haarlem worden gerealiseerd. De ingang van de bioscoop zal zich bevinden aan het Californiëplein, dat volledig wordt vernieuwd.

Het project voor de nieuwe bioscoop in Haarlem werd door Kinepolis mee verworven bij de overname van NH Bioscopen in januari 2018. De opening van de bioscoop staat gepland in het vierde kwartaal 2020.

Eddy Duquenne, CEO Kinepolis Group : “We kijken ernaar uit om de inwoners van Haarlem en omstreken een unieke filmbeleving te bieden. Ik ben ervan overtuigd dat de bioscoop de aantrekkingskracht van Centrum Schalkwijk zal versterken en dat het, dankzij alle betrokken partners, een bruisende plek wordt om te winkelen, wonen en ontspannen.”

Kinepolis betrad de Nederlandse markt in 2014 en telt inmiddels, na diverse overnames en de opening van vier nieuwe bioscopen (Dordrecht, Breda, Jaarbeurs Utrecht en ’s-Hertogenbosch), 17 bioscopen in Nederland.