Home Nieuws Film nieuws Filmpremieres Week 22 -2022

Filmpremieres Week 22 -2022

KRIS DEWITTE © O’Brother

Met deze week onder meer Inexorable, Marokkaanse bruiloft, Crimes of the future, Falling for Figaro en Beyto

Inexorable

© Gusto Entertainment

[Thriller]Succesvol schrijver Marcel (Benoît Poelvoorde) trekt samen met zijn vrouw Jeanne en hun dochter Lucie in het kolossale landhuis van zijn schoonfamilie. Marcel hoopt vurig dat zijn nieuwe optrekje hem zal verlossen van zijn “writer’s block” zodat hij eindelijk een waardig vervolg kan schrijven op zijn hitroman Inexorable. Al snel verschijnt er afleiding in de vorm van Gloria: een timide en ongemakkelijke jonge vrouw, zonder eigen huis of familie, die toevalligerwijs goed klikt met Lucie. Ze wordt met open armen ontvangen als oppas, en draait al gauw mee in het huishouden. Wanneer Gloria aan Marcel opbiecht dat zijn boeken haar door heel wat donkere momenten heen hebben gesleept, kan Marcel zich nog moeilijk beheersen. Hij raakt volledig in de ban van de jonge vrouw, met een reeks onvermijdelijke gebeurtenissen als gevolg. Inexorable is een prachtig gestileerde, en beklemmende thriller van de hand van de Belgische regisseur Fabrice du Welz (Calvaire) en ging in wereldpremière op het Toronto Film Festival.

Marokkaanse Bruiloft

© Dutch FilmWorks

[Komedie, romantiek] Yasmine heeft maar één droom: een succesvol advocaat te worden. Ze werkt er keihard voor, maar haar omgeving maakt zich zorgen om haar vrijgezelle status. Een man vang je nu eenmaal eerder met een kookboek dan met een wetboek. Aangemoedigd door haar vriendinnen dwingt Yasmine zichzelf om open te staan voor de liefde en dan vindt ze plots niet één, maar zelfs twee leuke mannen op haar pad. Terwijl in haar omgeving het ene na het andere bruiloftsfeest gevierd wordt, groeien Yasmine’s twijfels. Waar de succesvolle arts steeds meer op haar zenuwen werkt, is de stoere monteur ineens haar cliënt in de rechtbank. Hoe weet ze zeker dat ze de juiste keuze maakt?

Crimes of the Future

© The Searchers

[Crimes of the Future] In een dystopische toekomst past het DNA van de aardse bevolking zich steeds meer aan aan zijn kunstmatige en vervuilde omgeving. Kunstenaar Saul Tenser maakt gebruik van deze evoluties en laat nieuwe organen groeien in zijn lichaam die hij samen met zijn partner Caprice operatief verwijdert in hun provocatieve performances. Met Crimes of the Future is de bejubelde regisseur David Cronenberg terug! Léa Seydoux (‘Blue is the Warmest Color’), Kristen Stewart (’Spencer’) en Viggo Mortensen (‘Green Book’) vervullen de hoofdrollen in deze langverwachte sci-fi body horrorfilm.

Falling For Figaro

© Splendid Film

[Komedie, romantiek] De succesvolle Millie (Danielle Macdonald) geeft haar goedbetaalde baan en luxe appartement in Londen op om haar droom na te jagen om operazangeres te worden. Ze laat haar vriend achter en vertrekt naar de Schotse Hooglanden waar ze les krijgt van de beruchte operadiva Meghan (Joanna Lumley). In de pub waar ze verblijft, ontmoet ze de nukkige Max die ook zanglessen blijkt te volgen bij Meghan. Beiden repeteren ze voor de Singer of Renown competitie, maar wat begint als rivaliteit tussen de twee verandert langzamerhand in iets moois.

Beyto

© Arti Film

[lhtbiq+, drama, romantiek] Beyto woont in een Zwitsers stadje en is de trots van zijn ouders. Hij haalt goede cijfers, maakt geen problemen en helpt mee in hun kebabzaak. Zwemmen is zijn grote passie. Zijn ouders kunnen daar niet veel mee, maar zolang zijn opvoeding er niet onder lijdt vinden ze dat prima. Voor het immigrantengezin uit Centraal-Anatolië is één ding namelijk belangrijk: hun zoon moet het beter krijgen dan zijzelf. Beyto is al een tijdje verliefd op zijn zwemcoach Mike, maar hij weet heel goed hoe zijn ouders en hun Turkse omgeving over homoseksualiteit denken. Wanneer hij eindelijk de moed vat, valt de wereld van zijn ouders in duigen en nemen ze hun toevlucht tot een list..