Home Nieuws Film nieuws FilmBox vertoont ook deze herfst films zonder reclame-onderbrekingen

FilmBox vertoont ook deze herfst films zonder reclame-onderbrekingen

© FilmBox

Wie in het druilerige najaar geen zin heeft om de deur uit te gaan, kan onderuitgezakt op de bank genieten van reclamevrije films op tv-zender FilmBox. Elke maandag om 20.30 heeft FilmBox de Film van de Week, een premium film zonder onderbrekingen. Terwijl de herfst losbarst staat in oktober voor ieder wat wils op het programma, zoals het schokkende Utøya 22. Juli, het fenomenaal geacteerde Noorse drama Hope en de actiespektakels Monsters of Man en Army of One. Als afsluiter staat maandagavond 31 oktober in het teken van Halloween met de horrorspecial The Stylist. FilmBox is te vinden in het basispakket van tien verschillende tv-providers, waaronder Nederlands grootste tv-aanbieder Ziggo op kanaal 100.

Massamoord in Noorwegen
De eerste Film van de Week op 3 oktober is Utøya 22.Juli, een intense en indrukwekkende reconstructie van de meest traumatische dag in Noorwegen. In één zenuwslopende ononderbroken opname volgen we de achttienjarige Kaja die haar zusje zoekt, terwijl ze de aanslag van Anders Breivik op het Noorse eiland Utøya probeert te overleven. De film werd genomineerd voor een Gouden Beer op het filmfestival van Berlijn en kreeg elf andere nominaties voor Europese filmprijzen, waarvan er vier werden verzilverd.

Meedogenloze strijd in Monsters of Man en Army of One
In het indrukwekkende actiespektakel Monsters of Man op 10 oktober gaan vier terminators in overdrive, wanneer een Amerikaanse wapenfabrikant een lucratief legercontract wil binnenhalen door in Azië een kamp van heroïnedealers schoon Monsters of Man te vegen met intelligente robots. Maar als blijkt dat een team van dokters getuige is van de slachtpartij, keren de moordmachines zich tegen deze nieuwe doelwitten. Op 17 oktober volgt Army of One een andere moordmachine. Special Forces-lid Brenner Braker (Ellen Hollman) heeft maar één missie: wraak nemen op het drugskartel dat haar man heeft vermoord terwijl ze aan het hiken waren in een bos.  

Emotionele achtbaan in autobiografisch Hope
Wat gebeurt er met de liefde als je nog maar drie maanden te leven hebt? In het prijswinnende Noorse drama Hope (Håp) weet regisseur Maria Sødahl op aangrijpende wijze vast te leggen hoe een liefdesrelatie hevig op de proef wordt gesteld wanneer een van de partners ernstig ziek wordt. Het verhaal is gebaseerd op eigen ervaringen van de filmmaakster en viel op verschillende filmfestivals in de prijzen, waaronder het prestigieuze Berlinale.

Bloedstollend Halloween
Een traditie die is overgewaaid uit Amerika, maar ook in Nederland wordt Halloween steeds meer een spektakel. Natuurlijk laat FilmBox dit lugubere feest niet ongemerkt voorbijgaan en worden de horrorfans zondag- en maandagavond op angstaanjagende films getrakteerd. The Stylist is op 31 oktober geselecteerd als Film van de Week, waarin hoofdrolspeelster Najarra Townsend een uitstekende acteerprestatie levert als eenzame moordzuchtige haarstylist. Voor haar rol werd ze bekroond met de prijs voor beste actrice op Fright Fest, Panic Fest en Fantaspoa.

Bron en foto © FilmBox

Vorig artikel[Video] Radar: Overleef de energierekening
Volgend artikelThe Streamers kondigen derde show aan