Home Nieuws Film nieuws Drawing Lots in wereldpremiere op IFFR

Drawing Lots in wereldpremiere op IFFR

© MOOOV

Het komische ‘mystery noir’ Drawing Lots gaat op 27 januari in wereldpremière in de Big Screen competitie van International Film Festival Rotterdam (IFFR) en maakt kans op het prijzengeld van 30.000 euro. De film van de gerenommeerde Georgische cineast en scenarist Zaza Khalvashi werd na zijn dood voltooid door zijn dochter Tamta. Zij reist als coregisseur samen met de cameraman Giorgi Shvelidze, producenten Sulkhan Turmanidze, Ieva Norviliene?, Tekla Machavariani en componist Minco Eggersman af naar Rotterdam om het bijzondere werk van haar overleden vader te eren en te delen met het Nederlandse publiek. MOOOV brengt Drawing Lots op 2 november uit in de Nederlandse filmtheaters.

Drawing Lots is een caleidoscopische vertelling over het wel en wee van een hechte wijk in de Georgische kuststad Batumi. De kleurrijke buurtbewoners in dit sfeervolle zwart-witdrama lopen flink uiteen: van een jonge aanstormende rockgod tot een uitgebluste klassieke violist, van bedrogen geliefden tot tieners die hun hormonen niet onder bedwang hebben, van goudeerlijke buren tot kleine boeven. Maar ze hebben, behalve hun woonplaats, meer met elkaar gemeen.

“Alle personages delen hun zoektocht naar de ware liefde. Iedereen hunkert naar liefde, en daarvan is er nooit genoeg”, aldus filmmaker Zaza Khalvashi (1957, Batumi – 2020, Tbilisi). Voor zijn dood was hij actief als kunstenaar en docent. Zijn speelfilm Namme (2017) was de officiële Oscar-inzending van Georgië. De opnames voor Drawing Lots vonden plaats in de herfst van 2019; na zijn dood zorgde dochter Tamta, die in het gewone leven hoogleraar Antropologie is, dat haar vaders laatste project alsnog voltooid werd. 

Drawing Lots is op IFFR te zien op de volgende dagen: 

27 januari                     Pathé 4 wereldpremière
28 januari                     Cinerama 6
31 januari                     KINO 4
4 februari                     Pathé 3 Op 28 januari vindt in Cinerama 4 om 12.00 uur de press & industry screening plaats

https://www.eastwest-distribution.com/2022/05/02/drawing-lots/

Bron en foto © MOOOV

Vorig artikelCarnival Row S2 Trailer Announcement gelanceerd
Volgend artikelVTM GO lanceert eerste FAST-channel in Vlaanderen: VTM Non-Stop Dokters
Ik ben de eigenaar van Planetzone