Home Nieuws Film nieuws Disney+ lanceert nieuwe trailer “Dugs Dagen”

Disney+ lanceert nieuwe trailer “Dugs Dagen”

Ter ere van Internationale Hondendag heeft Disney+ de nieuwe trailer en key art gelanceerd voor Disney Pixar Animation Studios’ Dugs Dagen, een nieuwe serie van vijf shorts die de grappige tegenslagen van Dug, de lieve hond uit Disney en Pixar’s Oscar®-winnende speelfilm Up, volgt, terwijl zijn hightech halsband zijn gedachten hardop vertaalt.
 
Bob Peterson, de stem van Dug, schreef en regisseerde de nieuwe shorts, terwijl Kim Collins ze produceert. Het was vertrouwd materiaal voor Peterson, die destijds tevens de scenarioschrijver en co-regisseur van Up was. De film won een Oscar® voor beste animatiefilm. Hij snapt goed waarom fans zich zo aangetrokken voelen tot het personage: “Dug heeft een puur hart en een goede ziel. Ik denk dat mensen dat deel van Dug leuk vinden”, zegt Peterson. “Bovendien houden mensen van honden en we hebben ons uiterste best gedaan om trouw te blijven aan het gedrag van echte honden, zodat het publiek hun eigen huisdier in Dug terug kan zien.”

Nieuwe avonturen bedenken voor Dug was geen probleem voor Peterson. Hij hield het idee dat Dug voor het eerst uit Paradise Falls gaat altijd in zijn achterhoofd. “Alles is nieuw en hij is er heel enthousiast over”, zegt hij. “Maar Dug raakt gemakkelijk afgeleid door de kleinste dingen, laat staan een echte eekhoorn!”

Alle vijf de shorts zijn op 1 september te zien op Disney+.

Bron en foto © The Walt Disney Company

Vorig artikelTom Clancy’s Rainbow Six Siege competitief speelbaar in de PlayStation Tournaments
Volgend artikelNieuwe talkshow Khalid & Sophie, eerste uitzending met Sophie