Home Nieuws Film nieuws Disney+ komt met een epische science fiction avontuur “Nautilius”

Disney+ komt met een epische science fiction avontuur “Nautilius”

The Walt Disney Company EMEA heeft vandaag een gloednieuwe live-action dramaserie genaamd Nautilus aangekondigd. De serie bouwt voort op de toewijding van het bedrijf om meer Europese originals te ontwikkelen en te produceren.

Gezamenlijk geproduceerd door twee Britse bedrijven, Moonriver TV en Seven Stories, is de serie gebaseerd op Jules Verne’s klassieke roman 20,000 Leagues Under The Sea. Deze epische tiendelige live-action avonturenserie onthult het nooit eerder vertelde verhaal van Verne’s meest iconische personage, kapitein Nemo en zijn legendarische onderzeeër, de Nautilus.

Voor de eerste keer ooit vertelt Nautilus,  Verne’s verhaal vanuit het oogpunt van Nemo: een Indiase prins die beroofd is van zijn geboorterecht en familie. Hij is een gevangene van de Oost-Indische Compagnie die niets liever wil dan wraak nemen op de troepen die hem alles hebben afgenomen. Maar zodra Nemo met zijn bemanning aan boord van de adembenemende Nautilus zeilt, vecht hij niet alleen met zijn vijand, hij ontdekt ook een magische onderwaterwereld, leert zijn plaats als leider van de bemanning in te nemen en gaat bovendien op een onvergetelijk avontuur onder de zee.

Nautilus herinterpreteert Verne’s klassieker en borduurt voort op de eerder uitgebrachte film uit 1954, 20,000 Leagues Under The Sea, die tevens te zien is op Disney+.

Nautilus wordt ontwikkeld en gecoproduceerd door Xavier Marchand van Moonriver TV en Anand Tucker van Seven Stories, is geschreven en geproduceerd door James Dormer (Beowulf: Return to the Shieldlands) en geproduceerd door Johanna Devereaux voor Disney.

De opnames zullen begin 2022 plaatsvinden.

Johanna Devereaux, directeur van Scripted Original Content, zegt:  “Het verhaal van Jules Verne is over de hele wereld een geliefde klassieker. Het is een enorm voorrecht om de Nautilus en haar bemanning weer tot leven te mogen brengen op zo’n gedurfde en boeiende manier, met een divers team van creatief talent en personages. De serie zal adembenemend zijn, boordevol actie zitten en enorm veel plezier geven.”

James Dormer, schrijver en uitvoerend producent, voegt toe: “Het is een genoegen en een voorrecht om deel uit te maken van het geweldige team dat samen is gekomen om dit onstuimige avontuur te vertellen en om dit samen met Disney+ te doen. Ik werd verliefd op het idee om het verhaal van Nemo en de Nautilus te kunnen vertellen op het moment dat Xav en Anand het me vertelden; het is nu misschien wel relevanter dan toen Verne er honderdvijftig jaar geleden voor het eerst mee kwam.”

Xavier Marchand en Anand Tucker, de producenten van Nautilus, zeggen bovendien: “Jules Verne’s verbeeldingskracht neemt miljoenen lezers mee op magische, mysterieuze en adembenemende reizen in zijn prachtige romans, waarbij hij spannende actie combineert met de ontzagwekkende wonderen van de natuur en de wetenschap. Verne’s personages zijn meer dan enkel buitenbeentjes, Captain Nemo, bijvoorbeeld, is een iconische antiheld en een toekomstgerichtte genie. Bij Disney+ zijn we zeer enthousiast om een ​​hele nieuwe generatie kennis te laten maken met de ongelooflijke werelden van deze verhalenverteller en Nemo en zijn bemanning te volgen op spannende avonturen onder het zeeoppervlak.”

Deze nieuwste UK Original maakt deel uit van het doel van het bedrijf om content te maken, ontwikkelen en produceren in samenwerking met Europese productiebedrijven. Disney+ heeft de ambitie om voor 2024 zo’n 50 producties in Europa te produceren. Met meer dan 100 titels die zijn aangekondigd op het Investor Day-evenement, is Disney+ van plan om ongeveer 10 Star Wars-series en 10 Marvel-series, evenals 15 Disney Live Action-, Disney Animation- en Pixar-series, en 15 Disney Live Action-, Disney Animation- en Pixar-functies in de komende jaren uit te brengen. Dit komt nog bovenop de Star Originals en duizenden uren aan films en televisie van Disney’s creatieve studio’s, waaronder Disney Television Studios (ABC Signature en 20th Television), FX Productions, 20th Century Studios, Searchlight Pictures en meer.

Bron © The Walt Disney company

Vorig artikel[video] Sniper Ghost Warrior Contracts 2 nu verkrijgbaar voor PS5
Volgend artikelBandai Namco trapt Gamescom af met Little Nightmares II Enhanced Edition