Home Nieuws Film nieuws De eerste beelden van ‘Het Beest van Harkstede’

De eerste beelden van ‘Het Beest van Harkstede’

Vanaf aanstaande woensdag is de driedelige documentairereeks ‘Het Beest van Harkstede’ te zien bij Videoland. In deze True Crime-documentaire staan de gruweldaden van seriemoordenaar Willem van Eijk centraal, die in de jaren ’70 en ’90 vijf jonge vrouwen ombracht. Tevens wordt hij in verband gebracht met talloze coldcase zaken uit die tijd. Schrijver Sytze van der Zee, die vele gesprekken met Van Eijk voerde gedurende diens leven en een boek over hem schreef, beschrijft zijn beeld van de man die de bijnamen ‘het beest van Harkstede’ en ‘de Nederlandse Jack the Ripper’ kreeg. Ook komen er bekenden van Willem aan het woord. 


‘Het Beest van Harkstede’, geregisseerd door Marc de Leeuw en geproduceerd door VICE Studios, is vanaf woensdag 18 december te zien bij Videoland.

Over Willem van Eijk
Willem van Eijk werd op 13 augustus 1941 geboren en is één van de bekendste Nederlandse seriemoordenaars. Hij is twee keer veroordeeld voor in totaal vijf moorden. Na een celstraf voor het vermoorden van twee vrouwen, keerde Willem terug in de samenleving. Hierna vermoorde hij nog eens drie vrouwen. De vijf moorden, middels messteken en verwurging, leverde Willem uiteindelijk de naam het beest van Harkstede op, waarbij het laatste een verwijzing is naar het gelijknamige dorp in Groningen waar Willem op dat moment woonde. Van Eijk stierf in juni 2019 in de gevangenis van Vught. 

Vorig artikelOntdek het nieuwe physics systeem van Monster Energy Supercross – The Official Videogame 3
Volgend artikelFoto’s Ajax – Valencia viewing party Ziggo Dome 10 december 2019