Home Nieuws Film nieuws Dakota Johnson steelt de show in waargebeurd drama over grenzeloze vriendschap op...

Dakota Johnson steelt de show in waargebeurd drama over grenzeloze vriendschap op FilmBox

© FilmBox

Met een lach en een traan vertelt Our Friend het ontroerende waargebeurde verhaal van de familie Teague, die hun gezinsleven ziet instorten. Journalist Matt (Casey Affleck), zijn vrouw Nicole (Dakota Johnson) en hun twee jonge dochters krijgen onverbiddelijk en hartverscheurend nieuws. Nicole heeft nog maar zes maanden te leven. De loyale beste vriend (Jason Segel) van de familie is overdonderd en besluit er te zijn voor zijn vrienden en trekt in bij hen. Zijn impact op het hele gezin is groter dan ze ooit voor mogelijk hebben gehouden. Our Friend is een tranentrekker met een ijzersterke cast. Dakota Johnson steelt de show in een hele andere rol na de Fifty Shades-trilogie en ook Casey Affleck (Manchester By The Sea) en Jason Segel (How I Met Your Mother) blinken uit.

Echte vriendschap in zware tijden
Wanneer Dane intrekt om zijn beste studievrienden Nicole en Matthew Teague te helpen, verwachten ze alle drie een kort verblijf. Bij Nicole is terminale kanker vastgesteld. Matthew worstelt om aan haar behoeften te voldoen, terwijl ze proberen hun twee dochters op te voeden. Maar de weken worden al snel maanden. Dane is genoodzaakt zijn eigen leven achter zich te laten, wat ten koste gaat van zijn baan en relatie. Naarmate Nicoles toestand verslechtert, beginnen de scheidingslijnen tussen vriendschap en familie te vervagen.

Bekroond artikel The Friend
Our Friend is gebaseerd op een autobiografisch artikel The Friend: Love Is Not A Big Enough Word in tijdschrift Esquire uit 2015 van de echte Matthew Teague. Met zijn essay van 6000 woorden won Matthew een National Magazine Award en was hij ook als adviseur bij de verfilming betrokken. Regisseur Gabriela Cowperthwaite is vooral bekend van de documentaire Blackfish, die werd genomineerd met een BAFTA. In Our Friend benut Cowperthwaite de wendingen van gewone levens om er iets buitengewoons van te maken. Het is een inspirerend verhaal over de betekenis van vriendschap, toewijding en de confrontatie met het einde van het leven.

Première maandag 11 juli om 20.30 uur op FilmBox

Bron en foto © FilmBox

Vorig artikel[Video] Spanje winnen van Finnen
Volgend artikelEx on the Beach highlight aflevering 5
Ik ben de eigenaar van Planetzone