Home Nieuws Film nieuws Based on truly possible events: Netflix lanceert de trailer van Adam McKay’s...

Based on truly possible events: Netflix lanceert de trailer van Adam McKay’s Don’t Look Up

dont look up © Netflix

Kate Dibiasky (Jennifer Lawrence), een student astronomie, en haar professor Dr. Randall Mindy (Leonardo DiCaprio) doen een verbazingwekkende ontdekking over een komeet die in een baan om het zonnestelsel draait. Het probleem? Het ligt op directe ramkoers met de aarde. Het andere probleem? Het schijnt niemand ook maar iets te interesseren. De mensheid waarschuwen voor een ‘planetendoder’ zo groot als de Mount Everest is blijkbaar een erg ingewikkelde opgave. Met hulp van Dr. Oglethorpe (Rob Morgan) beginnen Kate en Randall aan een mediatour. Deze brengt hen van het kantoor van de onverschillige president Orlean (Meryl Streep) en haar onderdanige zoon en tevens stafchef Jason (Jonah Hill) naar de radiogolven van The Daily Rip, een vrolijke ochtendshow gehost door Brie (Cate Blanchett) en Jack (Tyler Perry). Met nog slechts zes maanden te gaan tot de komeet inslaat, hebben ze geen tijd te verliezen om de aandacht te krijgen van een publiek dat geobsedeerd is door social media. Iets wat schokkend komisch blijkt te zijn. Want wat is er in hemelsnaam nodig om de wereld gewoon omhoog te laten kijken?!

Don’t Look Up is geschreven en geregisseerd door Academy Award winnaar Adam McKay (The Big Short). De sterrencast bestaat uit Leonardo DiCaprio, Jennifer Lawrence, Rob Morgan, Jonah Hill, Mark Rylance, Tyler Perry, Timothée Chalamet, Ron Perlman, Ariana Grande, Scott Mescudi (aka Kid Cudi), Himesh Patel, Melanie Lynskey, Michael Chiklis, Tomer Sisley, Cate Blanchett en Meryl Streep.

© Netflix

Regie & scenario: Adam McKay

Verhaal: Adam Mckay & David Sirota

Productie: Adam McKay, p.g.a. & Kevin Messick, p.g.a.

Fotografie: Linus Sandgren, ASC, FSF

Production Design: Clayton Hartley

Editing: Hank Corwin, ACE

Costume Design: Susan Matheson

Muziek: Nicholas Britell

@Don’tLookUpFilm#DontLookUp

Don’t Look Up is vanaf 9 december te zien in een select aantal Nederlandse bioscopen en vanaf 24 december wereldwijd op Netflix

Bron en foto © Netflix