Home Nieuws Film nieuws Aankomende releases cineart

Aankomende releases cineart

©Cineart

Afgelopen weekend zijn er nieuwe en strengere Corona-maatregelen afgekondigd, waardoor de bioscopen en filmtheaters hun deuren tot in ieder geval 14 januari 2022 hebben moeten sluiten. Dit betekent ook voor Cinéart wederom wijzigingen in onze releaselijst.

Ook muizen gaan naar de hemel De bioscooprelease van de prachtige stop-motionfilm stond gepland op woensdag 22 december 2021. De releasedatum blijft ongewijzigd: de film zal te zien zijn in de online filmzalen van de filmtheaters via Picl en op Vitamine Cineville.

Haute couture
De Franse film over modehuis Dior zou vanaf 6 januari in de bioscoop te zien zijn. Vanwege de lockdown is dit niet mogelijk en helaas is de film vanwege een holdback op Frankrijk nog niet beschikbaar voor online vertoningen. De release van de film zal dan ook worden uitgesteld; een nieuwe datum is nog onbekend.

Onzeker
Op dit moment staat LES OLYMPIADES, de nieuwe film van Jacques Audiard, gepland voor een bioscooprelease op 20 januari 2022. Indien de lockdown verlengd wordt of wanneer er tegen die tijd een avond-lockdown is, zal de release worden uitgesteld. Hetzelfde geldt voor de bioscooprelease van Joachim Trier’s film THE WORST PERSON IN THE WORLD, die nu gepland staat voor 10 februari 2022.

VOD titels
Cinéart-films THE FATHER (Florian Zeller), THE MAN WHO SOLD HIS SKIN (Kaouther Ben Hania) en GAGARINE (Fanny Liatard & Jérémy Trouilh) zijn sinds 17 december online beschikbaar op verschillende TVOD platforms. Eind januari zullen ook Nr. 10 van Alex van Warmerdam en TRE PIANI van Nanni Moretti online te zien zijn.

Bron en foto: ©Cineart