Home News Marine onderschept meer dan 1.000 kilo cocaïne in Caribisch gebied

Marine onderschept meer dan 1.000 kilo cocaïne in Caribisch gebied

Afbeelding van Baptiste Heschung via Pixabay

Het patrouilleschip Zr.Ms. Groningen heeft 2 drugstransporten in het Caribisch gebied onderschept. De marine stuitte daarbij op zo’n 1.040 kg aan cocaïne. De dubbele vangst speelde zich begin deze maand binnen één etmaal af.  De in beslag genomen contrabande en 5 opvarenden zijn inmiddels overgedragen aan de Amerikaanse kustwacht. Het 5-tal wacht vervolging in de Verenigde Staten.

De van drugssmokkel verdachte opvarenden zaten op snelle motorboten in de Caribische zee. Een maritiem patrouillevliegtuig detecteerde de eerste zogenoemde go-fast. Daarop schakelde Zr.Ms. Groningen de aan boord gestationeerde MH-65 Dolphin van de US Coast Guard in. Deze helikopter dwong de boot te stoppen. Met een FRISC- onderscheppingsvaartuig van het patrouilleschip is vervolgens een boarding uitgevoerd. Het leidde tot inbeslagname van een eerste lading drugs en het vasthouden van opvarenden.

De actie was nog maar net afgerond, toen de bemanning van het marineschip een tweede go-fast in het vizier kreeg. De Amerikaanse kustwachthelikopter ging er wederom op af, evenals 2 FRISC’s. Het leidde tot de tweede onderschepping.

Sinds Zr.Ms. Groningen in april als stationsschip in het Caribisch gebied is ingezet, is dit de derde drugsvangst. 24 mei voorkwam de marine dat er 300 kilo cocaïne op de markt zou komen.  

Bron: Rijksoverheid Afbeelding van Baptiste Heschung via Pixabay 

Vorig artikelEredivisie trapt af met SC Heerenveen en Sparta
Volgend artikel[Video] “Mijn handen zijn aan het trillen van de spanning!” Q-luisteraar Wendy uit Niel wint de allereerste Bitcoin in de ochtendshow van Maarten en Dorothee
Ik ben de eigenaar van Planetzone